Haparanda stads nya socialchef

Från och med den 1 september har Haparanda stad en ny socialchef.
Den nya socialchef är inte obekant i verksamheten. Det är den före detta chefen för Individ- och familjeomsorgen (IFO) Suvi Järvinen-Valo som även varit tillförordnad socialchef sedan Marjo Koivumaa slutade för en tid sedan. Suvi Järvinen-Valo är utbildad socionom med en lång erfarenhet av socialarbete inom kommunal sektor
– Jag är väldigt tacksam över att ha fått förtroendet att leda det fortsatta arbetet inom socialförvaltningen. Det är med stor entusiasm, ödmjukhet och nyfikenhet jag tar mig an uppdraget, säger Suvi Järvinen-Valo, i ett pressmeddelande från Haparanda stad.
Som socialchef blir Järvinen-Valo ansvarig för all verksamhet inom individ- och familjeomsorg, stöd och omsorg för personer med funktionsnedsättning och äldreomsorg. Hon framhäver att det är en arbetsplats full av kompetens och engagemang.
– Här finns så många duktiga och engagerade medarbetare som gör skillnad för människor i utsatta situationer i livets alla skeden. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att lyckas övervinna de utmaningar som vi står inför, säger Järvinen-Valo.
Haparanda stads kommundirektör Lena Ekh är nöjd med rekryteringen.
– Med Suvi får vi ett tillitsbaserat ledarskap med fokus på strategiska verksamhetsfrågor. Hennes bakgrund och egenskaper är mycket betydelsefulla inför de stora och krävande uppgifter som socialförvaltningen och hela kommunen står inför. Jag är säker på att hon kommer att bidra till att utveckla verksamheten i positiv riktning, säger Ekh.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Full fart för skärgårdstrafiken

Inledningen av säsongen pekade på en dyster sommar för den kommersiella skärgårdstrafiken, utifrån många avbokningar i juni. – Men sedan kom det en otippad vändning, säger skepparen och skärgårdsentreprenören Kim Innala.

Hemliga planer på finsk Robinson

TORNEÅ: HB kan idag avslöja att en inspelning av en finsk Expedition Robinson med B-kändisar kan bli verklighet när filmbolaget Mastiff filmar den svenska versionen i Haparanda skärgård.

Seskarösågens start gynnas av pandemin

SESKARÖ: Coronakrisen har stärkt sågverksindustrin i Tornedalen. HB har kollat med två sågverk. Seskarö Sågverk kör igång med ett skift och 15 anställda i augusti och har efterfrågan på allt virke från Seskarö. Jutos Timber i Teurajärvi ökar både produktion och investeringar.

Oro inför Robinson

– Se hur det gick i Gällivare. Det kom massor av människor utifrån för underhållsjobb i gruvan – och man tvingades stänga ner samhället på grund av smittspridningen. – Vem tar ansvaret om samma sak händer i lilla Haparanda när massor av människor kommer utifrån för Robinson-inspelningarna. Jag är djupt oroad.

Redo för fotbollspremiär

Nu står alla fotbollsspelare i startblocken för att börja spela matcher efter en extremt lång försäsong med bara träning. HB har träffat en förväntansfullt tränare. – Det smäller till på söndag med hemmamatch mot Öjeby IF (div 5 lag) i Lilla Coop Cup, säger Haparanda FF:s tränare Jouko Liakka.

Hård kritik mot chef på kommunen

I en skrivelse till samtliga politiker i fullmäktige i Haparanda samt till Arbetsmiljöverket framförs allvarlig kritik mot två kommunala chefer. Trots flera anmälningar uppges inget hända.