fbpx

Haparanda stads nya socialchef

Från och med den 1 september har Haparanda stad en ny socialchef.
Den nya socialchef är inte obekant i verksamheten. Det är den före detta chefen för Individ- och familjeomsorgen (IFO) Suvi Järvinen-Valo som även varit tillförordnad socialchef sedan Marjo Koivumaa slutade för en tid sedan. Suvi Järvinen-Valo är utbildad socionom med en lång erfarenhet av socialarbete inom kommunal sektor
– Jag är väldigt tacksam över att ha fått förtroendet att leda det fortsatta arbetet inom socialförvaltningen. Det är med stor entusiasm, ödmjukhet och nyfikenhet jag tar mig an uppdraget, säger Suvi Järvinen-Valo, i ett pressmeddelande från Haparanda stad.
Som socialchef blir Järvinen-Valo ansvarig för all verksamhet inom individ- och familjeomsorg, stöd och omsorg för personer med funktionsnedsättning och äldreomsorg. Hon framhäver att det är en arbetsplats full av kompetens och engagemang.
– Här finns så många duktiga och engagerade medarbetare som gör skillnad för människor i utsatta situationer i livets alla skeden. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att lyckas övervinna de utmaningar som vi står inför, säger Järvinen-Valo.
Haparanda stads kommundirektör Lena Ekh är nöjd med rekryteringen.
– Med Suvi får vi ett tillitsbaserat ledarskap med fokus på strategiska verksamhetsfrågor. Hennes bakgrund och egenskaper är mycket betydelsefulla inför de stora och krävande uppgifter som socialförvaltningen och hela kommunen står inför. Jag är säker på att hon kommer att bidra till att utveckla verksamheten i positiv riktning, säger Ekh.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Smittoläget i Tornedalen

Det är svårt att jämföra smittspridningen i Sverige och Finland eftersom länderna rapporterar på olika sätt. Haparandabladet har därför räknat om siffrorna så att det går att jämföra smittoläget på båda sidorna av gränsen. Det visar sig att läget är

Sexåriga Ellinor fick covid-19

Det var ingen vanlig magsjuka som Ellinor, sex år, åkt på – vilket läkarna först trodde. Efter två negativa coronatester visade det tredje att hon hade drabbats av covid-19. 

Polisrazzia hos Haparandafiskare

15 gränspoliser från Skåne till Kiruna stormade  in i lokalen där 21 anställda hos yrkesfiskaren Thomas Innala höll på att bereda löjrom. De anställdas bilar blockerades och dörrarna vaktades. Incidenten var den senaste inslaget i en konflikt som nu pågått i 20 år.

Hur mår laxen i älven?

Dödligheten bland stigande lax i Torneälven har väckt oro i både Finland och Sverige sedan sommaren 2014, då fler döda laxar än normalt påträffades i vattenområdet. Förra veckan observerades flera sjuka laxar i älven, bland annat några som HB  fotade vid cementkajen i Haparanda.

Kliver ut ur skuggorna

I samband med lanseringen av Klas Barons tredje roman Hämnden gror (Kultur på gränsen), ger sig männen bakom aliaset till känna.