fbpx

Historiskt spadtag för äldreomsorgen i Haparanda

Per Utterström, Nåiden Bygg AB, Johanna Frelin, Riksbyggen och Sven Tornberg, Haparanda stad tog idag det första spadtaget för nya äldreboendet Hemstranden/Kotiranta på Storgatan 45. Foto: Lisette Olsson-Höghäll

Under tisdagsförmiddagen togs det första spadtaget för vård- och omsorgsboendet Kooperativa hyresrättsföreningen (KHF) Hemstranden Kotiranta. 

Boendet beräknas stå färdigt 2023 och kommer att innehålla 80 lägenheter, det byggs i kvarteret Lunden. Den Kooperativa hyresgästföreningen är ett  samarbete mellan Riksbyggen och Haparanda stad. Nåiden Bygg är entreprenören som bygger boendet.

– Vi ser fram emot en intensiv byggperiod och när boendet är klart så kommer det att vara Sveriges modernaste och säkerligen mest populära boenden som finns.
Det här är något vi har behövt i Haparanda under lång tid och en del av lösningen på framtidens äldreomsorg, en del av flera, sade kommunalråd Sven Tornberg i samband med att han tog det första spadtaget tillsammans med Per Utterström, affärschef Nåiden Bygg AB och  Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Historiskt spadtag för äldreomsorgen i Haparanda

 1. Bra att det byggs, kontrollera bara att taket håller. Nåiden var byggherre på både ica maxi och kulturenshus i luleå som fick takras.

 2. Mycket bra initiativ. Äntligen får man väl lov att säga, och vilket fint anslag för att möta den stigande andel äldre i befolkningen. Kanske jag själv skulle ställa mig i kö för detta boende, trots att jag nu är utsocknes. Verkligen bra och efterlängtat.

 3. Oppositionen Sossarna gnäller när alliansen jobbar på för att utveckla Haparanda. Det är bra med skiftbyte i maktens boning.

 4. hmm hur många lägenheter skall vikas för hitresta…Söderut i Riket så flyttas seniorer ut och hitresta fåt deras bostäder..

   • Nej Tireb, tror att vår trollkollega Från Holmen syftar på att man (=politiker som vi som väljare röstat till JÖK-regimen) söderut har flyttat ut gamlingar från äldreboenden för att göra plats för ”nyanlända”.

 5. Första spadtaget!
  Släng gruset till fina gropen vid gränsen så sparar man på skattepengarna!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.