fbpx

Idag rusar elpriserna

I norra landsänden kommer elpriserna idag att stiga till de högsta nivåerna på minst ett år.

P4 Norrbotten, som hänvisar till siffror från elbörsen Nord Pool, uppger att prisnivåerna väntas bli exakt samma över hela landet, med en topp på 3 kronor och 68 öre per kilowattimme under eftermiddagen.

På elbörsen Nord Pools hemsida kan man följa väntade elpriset timme för timme. Och enligt dagens snittpris i samtliga fyra elområden  kommer priserna att bli över tre kronor mellan klockan 07.00 och 19.00. Och allra högst väntas priset bli klockan 17.00 med 368,36 öre.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Idag rusar elpriserna

 1. Isläggningen ?skitsnack en ursäkt att höja elpriserna. De har väl islagts varje år och inte har de varit sådana här elpriser här uppe. Sörlänningarna gnäller och vill ha likadana priser som vi och de får dom . Och sen passar ju vattenfall på att sko sig . Ren jävla maffia. Men de är ju så ett fattigt förtryckt folk går att tygla .

 2. Dessa elpriset har medborgarna fått som en följd av Rödgrön energipolitik. Alla som följt med i debatten om energipolitiken vet ju att Centern agerat mot kärnkraften sen sjuttiotalet. Det skenande elpriset är en följd av en politik som S+V+C+MP med framgång lotsat fram genom riksdagen. Nu har det blå gänget lovat åtgärda dessa vansinniga felbeslut. Wallenberg och övriga välbeställda investerare står bakom det blå gängets beslut.

  • Dags att krypa fram från den gran som du har legat i dvala under de senaste 50 år. Några partier fanns inte ens då, det är trams.

 3. Så blir det när man bromsar vattenflödet under isläggning och vattenkraftverken får jobba på halvfart.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.