Idag rusar elpriserna

I norra landsänden kommer elpriserna idag att stiga till de högsta nivåerna på minst ett år.

P4 Norrbotten, som hänvisar till siffror från elbörsen Nord Pool, uppger att prisnivåerna väntas bli exakt samma över hela landet, med en topp på 3 kronor och 68 öre per kilowattimme under eftermiddagen.

På elbörsen Nord Pools hemsida kan man följa väntade elpriset timme för timme. Och enligt dagens snittpris i samtliga fyra elområden  kommer priserna att bli över tre kronor mellan klockan 07.00 och 19.00. Och allra högst väntas priset bli klockan 17.00 med 368,36 öre.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Idag rusar elpriserna

  1. Isläggningen ?skitsnack en ursäkt att höja elpriserna. De har väl islagts varje år och inte har de varit sådana här elpriser här uppe. Sörlänningarna gnäller och vill ha likadana priser som vi och de får dom . Och sen passar ju vattenfall på att sko sig . Ren jävla maffia. Men de är ju så ett fattigt förtryckt folk går att tygla .

  2. Dessa elpriset har medborgarna fått som en följd av Rödgrön energipolitik. Alla som följt med i debatten om energipolitiken vet ju att Centern agerat mot kärnkraften sen sjuttiotalet. Det skenande elpriset är en följd av en politik som S+V+C+MP med framgång lotsat fram genom riksdagen. Nu har det blå gänget lovat åtgärda dessa vansinniga felbeslut. Wallenberg och övriga välbeställda investerare står bakom det blå gängets beslut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Döda” Northland-aktier kan ge återvunna pengar

De som äger Northland-aktier och andra värdepapper köpta under en viss period kan få återvinning på sina ”döda” aktier. Två före detta Northland-chefer har gått med på att betala skadestånd på 80 miljoner kronor till före detta aktieägare, även i Tornedalen.

Haparandatrion som säkrade guldet

Norrbotten vann en historisk TV-puckseger i finalmatchen mot Stockholm Syd. Haparandaspelaren och lagkaptenen Vilmer Tammilehto, som brutit nyckelbenet, fick hjälp av sin lagkamrat att lyfta TV-puckspokalen som är för tung för en hand.