fbpx

Kalottjazz & Bluesfestivalen firar 40

I helgen är det dags för Kalottjazz & Bluesfestivalen igen. Jubileumsfirandet börjar redan på torsdag, vid Haparanda järnvägsstation, med musik och minnen från tidigare festivaler. 

Festivalen håller på i tre dagar och gästas av flertalet artister, både från Sverige och Finland. På agendan står det, förutom renodlade konserter, ett musikgaller och jazz för barn i felixparken i Tornio. Ett annat spännande inslag är ”Concert on the move”, ett koncept av Cykelpianisten Aarno Paakkari, där han på sitt rörliga instrument håller en konsert i rörelse. En spelning som börjar i Tornio men slutar i Haparanda stadspark.

På lördag är det musik från bland annat Bo Sundström ackompanjerad av Norbotten Big Band, och finska artisten Yona i Åström park, Tornio. Helgen avslutas i Haparanda kyrka med en konsert från Rigmor Gustafsson.

För den som inte är något större jazz eller blues-fan men ändå vill ta del av festligheterna har många av spelningarna på förmiddagarna fri entré.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Kalottjazz & Bluesfestivalen firar 40

  1. Eftersom det är oklart med rättigheterna till de bilderna använde vi en egen arkivbild för att illustrera denna förhandsartikel.

  2. Ja inte verkar det som om Jazz och Blues festivalen har utvecklats på 14 år, möjligtvis är det en liten pik till Haparandas kulturavdelning när Bladet inte hittar eller besvärar sig att använda en mera aktuell bild.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN