fbpx

Morötter för utökad vindkraft

Idag, den 27 april, kommer regeringen att ta emot en statlig utredning om stärkta incitament för utbyggd vindkraft.

Regeringskansliet skriver på hemsidan: ”Utredningen har haft i uppdrag att lämna förslag som stärker kommunernas incitament att medverka till utbyggnad av vindkraften, och som kompenserar dem vars omgivning påverkas, för att bidra till klimatomställningen och elektrifieringen inom framför allt transportsektorn och industrin”.

Under eftermiddagen håller klimat- och miljöministern Romina Pourmokhtari (L) samt utredaren Ulrika Liljeberg en pressträff angående betänkandet. Därefter kommer betänkandet att publiceras i sin helhet på regeringens webbplats.

Terese Bengard, som har ingått i utredningsgruppen, säger till SR att morötter i form av pengar tros finnas med bland förslagen. Enligt henne lär det handla om pengar till närboende närmast vindkraftsparkerna, till den berörda bygden kring parkerna samt till kommunen där vindkraftsparken ligger.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Morötter för utökad vindkraft

 1. Bygg vindkraftverk men se till att det endast är lokala invånare som har hand om servicen/ driften! Då är det helt okej! Vill inte ha vindkraft och en massa polacker som tar jobben.

 2. bygg vidkraft där det behövs, det ger inga varaktiga jobb, det kostar mer än det smakar, det finns massor av platser för havsbundna vindkraftsparker söderut bygg dom där dom behövs och sist men inte först, vem skall städa efter vinkraftsverken när dom gjort sitt sista den frågan talar ingen om, är det markägaren eller parkägaren det är stora frågan.

 3. Höj elpriset i dom kommuner som är emot kraft utbyggnad.
  Sänk elpriset till dom som är för.
  Bygg där behovet är som störst. ( minskad utbyggnad av kraft ledningar)

 4. Till dom förslag som har tillkommit kan tilläggas, statliga myndigheter (arbetstillfällen) flyttas till dom kommuner som beviljar byggandet av vindkraftspark. Vindkraftspark i sig ger inga jobb.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN