fbpx

Ny avgift vid felparkering

Kommunen har sett över lokala trafikföreskrifter i Haparanda, något som HB tidigare rapporterat om.

Nu är nya avgiften för parkeringsböter beslutad av kommunfullmäktige som under måndagen fattade beslut om den nya taxan.
I enlighet med lagen om felparkeringsavgift samt lagen om kontrollavgift vid olovlig parkering så har fullmäktige fastställt att höja avgiften från 300 kronor till 500 kronor och beslutet gäller från och med den 1 oktober 2020.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Ny avgift vid felparkering

  1. Det är väl Securitas som vaktar? Men varför finns det så lite p-platser runt vårdcentralen? och i övrigt på storgatan?

    • Det finns andra bolag än Securitas. Sedan så skall man skilja på civilrättslig parkeringsövervakning inom tomtmark där man vid felparkering utfärdar kontrollavgift och Offentligrättslig parkeringsövervakning av gatumark vilket regleras i TrF samt LTF och där man utfärdar felparkeringsavgift. Den eller de som skall övervaka allmän gatumark gator/vägar är särskild utbildade parkeringsvakter vilka förordnas av kommunen. Det är endast dessa parkeringsvakter eller polis som får och kan utfärda felparkeringsavgift . En väktare har varken befogenhet, utbildning eller kunskap att agera inom allmän gatumark. En väktare har inte heller någon utbildning för parkeringsövervakning inom tomtmark vilket då oftast blir därefter. Här har enligt lag markägaren eller fastighetsägaren ett ansvar av att den som övervakar gällande förbud har lämplig utbildning och erfarenhet.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN