fbpx

Övertorneåbon Linda Modig till Centerpartiets topp

Linda Modig beskriver sig som en familjekär person som trivs i hemmet, men de flesta känner henne som en kvinna med skinn på näsan som tar sig fram, och inte bara fram utan längst upp, i vilket sammanhang som helst. Foto: Marianne Berglund

Inför Centerpartiets stämma i slutet av september har Linda Modig tillfrågats om att ställa upp som första vice ordförande i partistyrelse efter Annie Lööf som partiordförande och före Martin Ådahl som föreslås som andre vice ordförande.

– Jag känner mig väldigt hedrad och glad för det stora förtroendet. Sen är det ett speciellt läge nu när vi går in i ett valår och det kommer att bli stora utmaningar, kommenterar Linda den föreslagna utnämningen.

Läs en längre intervju med Linda Modig i fredagens Haparandabladet.

Läs Haparandabladets personporträtt av Linda Modig från 2020 här.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Övertorneåbon Linda Modig till Centerpartiets topp

 1. vad har centerns s.k glesbygdspolitik gått ut på eller gett för
  resultat? Avvecklat arbetsförmedlingen, försäkringskassan, sveaskog, skatteverket, pensionsmyndigheten, bilprovningen från glesbygden. och sen har dom mage och utlysa sig som ett parti för landsbygdens utveckling. Centern, ni låtsas vara nått ni inte är, ni bara ett liberalt parti som inte tål att statliga företag ger ut en utdelning till oss skattebetalare varje år på ca 70 miljader- för er värdegrund är att dessa miljader ska gå till privata bolag. centern har i sin agenda att sälja ut hela lkab till marknaden inom 3 år. vad säger gruvisarna i kiruna om det? tror att sd håller med den liberala hållningen. vi skattebetalare ska inte få ha lönsamma företag i vår portfölj för de visar ju på den bristande kompentensen som finns inom den privata spekulativa sfären.

 2. Modig blev k-råd i Ötå efter en politisk ”kupp” mitt i mandat perioden av C. Hon har aldrig vunnit i Ötå i ett allmänt val. Politisk försökte hon med högerpolitik att privatisera bl.a. äldreomsorgen i Ötå, men misslyckades och förlorade nästkommande val.

 3. Centern är ett Parti som har problem, man får reda på mer detaljer om man tar steget ut och läser i den fria pressen på nätet

 4. Linda var fantastiskt bra som kommunalråd.
  Synd dock att den där Annie fortfarande sitter vid makten.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka