fbpx

Övertorneåbon Linda Modig till Centerpartiets topp

Linda Modig beskriver sig som en familjekär person som trivs i hemmet, men de flesta känner henne som en kvinna med skinn på näsan som tar sig fram, och inte bara fram utan längst upp, i vilket sammanhang som helst. Foto: Marianne Berglund

Inför Centerpartiets stämma i slutet av september har Linda Modig tillfrågats om att ställa upp som första vice ordförande i partistyrelse efter Annie Lööf som partiordförande och före Martin Ådahl som föreslås som andre vice ordförande.

– Jag känner mig väldigt hedrad och glad för det stora förtroendet. Sen är det ett speciellt läge nu när vi går in i ett valår och det kommer att bli stora utmaningar, kommenterar Linda den föreslagna utnämningen.

Läs en längre intervju med Linda Modig i fredagens Haparandabladet.

Läs Haparandabladets personporträtt av Linda Modig från 2020 här.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Övertorneåbon Linda Modig till Centerpartiets topp

 1. vad har centerns s.k glesbygdspolitik gått ut på eller gett för
  resultat? Avvecklat arbetsförmedlingen, försäkringskassan, sveaskog, skatteverket, pensionsmyndigheten, bilprovningen från glesbygden. och sen har dom mage och utlysa sig som ett parti för landsbygdens utveckling. Centern, ni låtsas vara nått ni inte är, ni bara ett liberalt parti som inte tål att statliga företag ger ut en utdelning till oss skattebetalare varje år på ca 70 miljader- för er värdegrund är att dessa miljader ska gå till privata bolag. centern har i sin agenda att sälja ut hela lkab till marknaden inom 3 år. vad säger gruvisarna i kiruna om det? tror att sd håller med den liberala hållningen. vi skattebetalare ska inte få ha lönsamma företag i vår portfölj för de visar ju på den bristande kompentensen som finns inom den privata spekulativa sfären.

 2. Modig blev k-råd i Ötå efter en politisk ”kupp” mitt i mandat perioden av C. Hon har aldrig vunnit i Ötå i ett allmänt val. Politisk försökte hon med högerpolitik att privatisera bl.a. äldreomsorgen i Ötå, men misslyckades och förlorade nästkommande val.

 3. Centern är ett Parti som har problem, man får reda på mer detaljer om man tar steget ut och läser i den fria pressen på nätet

 4. Linda var fantastiskt bra som kommunalråd.
  Synd dock att den där Annie fortfarande sitter vid makten.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.