fbpx

På söndag gäller det – då är valdagen här

Var fjärde år får folket säga sitt, om vilka partier och kandidater som ska styra i kommun, region och riksdag. Många har redan röstat tack vare möjligheten att förtidsrösta. Men många väljare sparar röstningen till själva valdagen, den 11 september, då den dagen ses som en stor högtidsdag då demokratin ska firas.

På röstkortet som alla röstberättigade har fått hem står det vilken vallokal man tillhör samt vallokalens öppettider.

Den som röstar på valdagen i sin vallokal behöver ha med sig giltig id-handling. Men har man ingen id-handling går det bra att en annan person intygar ens identitet, och då måste den personen kunna visa en id-handling.

När vallokalerna har stängt på valdagen gör röstmottagarna i vallokalen en första sammanräkning av röstsedlarna. Den slutliga sammanräkningen av röster görs veckan efter valet av länsstyrelserna.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “På söndag gäller det – då är valdagen här

 1. Märkligt att valdeltagandet var så lågt i HPDA…vad kanades bero på.. Till och med i våra utanförskapsområden är det fler som röstar…

 2. Valdagen är här, olidlig spänning. Noterar att SD fick 30,6 av rösterna i riksdagsvalet i Haparanda! Respekt, även om jag kanske inte var en av de rösterna. Ska bli spännande att se hur HB/Örjan Pekka ska hantera att brunsmeta var tredje Haparandabo framöver?

 3. Jag blev stämplad som rasist när jag redan 2007 förutspådde att Sverige kommer att få stora inrikespolitiska problem i framtiden, bla. i våld och terror. Nu har polisen vad dom har att göra. Jag dömer inte människor efter hudfärg, jag dömer människor för vad de gör mot andra människor.

 4. Sju partier som konsekvent motarbetat allt vad ett parti lobbat för, men det har ej hindrat några partier av dessa sju att kopiera förslag som det åttonde partiet lagt. Intressant nu med energipolitiken, där sju partier varit överens omsatt lägga ner kärnkraften men nu verkar fem partier av dessa sju anammat det åttonde partiets syn på elproduktion, tex. Undrar när dom skall få samma aha upplevelse vad gäller den känsliga frågan ang människor från fjärran land.

 5. i kommunvalet i ötå kommer framtids S och jubla om högerextremisterna vinner valet nationellt. hör redan applåderna i juoksengi. ett parti som består med högervärderingar som låtsas dela våra (s) värderingar. och varför dom heter framtid s eller varför inte framtid sd det är bara för att som dom tror att det är en fördel och låtsas tillhöra vårt maktparti socialdemokraterna. för framtid sd har inget med oss att göra. tror att det var jag som gjorde att dom till sist gjorde ett svinaktigt uttalande i annonser att dom delar socilademokratiska värderingar, dom vet ju själva att dom inte gör det. varför lurars? och kommunalt om dom vinner några mandat. vem kommer dom och samarbeta med. jo med högerextrema centerpartiet som bedriver liberal politik. där allt som är bra för oss arbetare och skattebetalare ska privatiseras till kvartalskapitalister från usa och ryssland, kina. har en varning till alla gruvisar i malmfältern som jobbar på lkab- när ni vaknar på måndag har ni nog en ny arbetsgivare inom 1 år. ni gruvisar kom inte sen och säga ”att det så vi inte komma”. men då är det för sent om högerextremisterna vinner valet.

 6. I Riksdagen har vi sju partier som har varit naiva som inte sett något komma och som ännu raglar förvirrade omkring i verkligheten.
  Vi har ett parti som inte är naivt och som sett allting komma och som rör sig i verkligheten på nykter kaluv.
  Det bör inte vara någon svårighet att välja parti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.