fbpx

Rysaren är inte slut än

Endast ett mandat skiljer blocken åt, och varken det blåa eller röda har än så länge vågat utropa sig som vinnare.

Riksdagsvalet blev precis den rysare som många befarat. Först visade söndagskvällens valundersökning att Magdalena Andersson  (S) med stöd av (V), (MP) och (C) hade ett litet övertag. Men plötsligt svängde det, och efter att drygt 90 procent av rösterna var räknade tippade vågskålen över mot Ulf Kristerssons (M) sida, med (SD), (KD) och (L), som nu har 175 mandat mot 174.

Preliminärt resultat ser ut som följer:

(S) 30,5 procent, (SD) 20,6 procent, (M) 19,1 procent, (C) 6,7 procent, (V) 6,6 procent, (KD) 5,4 procent, (MP) 5,0 procent, (L) 4,6 procent, med övriga anmälda partier har 1,5 procent.

Vad gäller regionvalet ser det ut att bli maktskifte, efter att (SJVP) har backat rejält. Det preliminära resultatet ser ut så här:

(S) 41,9 procent, (M) 13,6 procent, (SD) 11,3 procent, (V) 9,1 procent, (SJVP) 8,1 procent, (C) 5,8 procent, (KD) 5,2 procent,  (MP) 2,5 procent, (L) 2,3 procent, övriga 0,3 procent.

 

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.