fbpx

Alliansen i Haparanda backar

I Haparanda visar de preliminära resultatet att styrande alliansen med (C),  (M) och (KD) backar totalt även om (M) ligger stabilt.

Det parti som har tappat flest röster är dock (SJVP), som backar med hela -11,9 procent.

(S) ökar med 5,1 procent medan (SD) ökar med 10,9 procent.

Även (V) ökar lite, med 0,2 procent.

Det preliminära resultatet visar i nuläget (måndag klockan 07.30) att (S) är det största partiet med 38,8 procent av rösterna. Därefter kommer (C) med 18,0 procent och (SD) med 14,4 procent, följt av (M) med 11,3 procent, (SJVP) 7,6 procent, (KD) 5,0 procent, (V) 3,8 procent.

(L), det nystartade partiet i Haparanda, har hittills 0,7 procent medan (MP) har 0,3 procent.

Om valresultatet betyder maktskifte eller att alliansen fortsätter med stöd av (SJVP) och/eller (SD) återstår att se.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Alliansen i Haparanda backar

 1. Ju mer man brunsmetar och kallar Sd för rasister ju mer växer Sd. Kanske man borde rikta in sig på någonting nytt, ex. prata sakpolitik. Nyans växte i södra Sverige och det tack vare att de pratade sakpolitik som berörde folket. Vid nästa val 2024 och 2026 kan Nyans skrälla ordentligt. Nu har de upptäckt att S riktat in sig enbart på Sd och glömt sin egen ideologi. Sd bör tacka Annie Lööf för all hjälp. Hon var också förblindad av Sd. Hon glömde centerns politik och marknadsförde istället Sd:s politik.

  • Nyans har vuxit fram som en reaktion på SD:s retorik mot muslimer.
   Så när vi så småningom har ett islamistiskt parti i riksdagen som vill införa sharialagar i Sverige, så är det SD vi har att tacka

 2. 3%: Finns det överhuvudtaget någon oro. Har SD någon kandidat ens? Det är ett stort demokratiskt bekymmer att ett parti med 14.4% inte har förtroendevalda som fyller stolarna i kommunfullmäktige. Sluta med brunsmetningen, prata politik istället.

 3. Socialdemokraterna bör samarbeta med SD och styra kommunen.
  Detta handlar om kommunalpolitik och det finns ingen anledning för S att känna någon beröringsskräck för ett samarbete med SD.
  I rikspolitik är det en helt annan sak.

 4. Det vore otroligt sorgligt om det blev en återgång till sossestyre i Haparanda när man nu äntligen lyckades få bort sossarna sist! Nä, det är bara att alliansen bjuder in nya Sjvp så kan ni sätta er ner och komma överens om samarbete och fortsätta föra Haparanda framåt som ni påbörjat! Krångligare än så behöver det inte vara

 5. Alliansen (C), (M), (KD) och (SJVP) funkade inte förra mandatperioden och kommer inte att göra det denna mandatperiod heller. Den alliansen skulle även göra (SD) till vågmästare. Jag ser det scenariot som en stor förlust, och även om de i 9 fall av 10 röstar borgerligt, så borde (C) tänka på hur illa det är att släppa in de bruna i leken. En ny och möjlig konstellation hade varit (S), (V) och (C) och det hade utestängt (SD), men förra kommunalrådet är knappast beredd på att överlåta sin position till det största partiet. Så tragiskt…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN