fbpx

Pajalas mest intensiva helg är här

Maria Brodin är spindeln i nätet för Pajala marknad. Foto: Hasse Mella-Stenudd
Maria Brodin är spindeln i nätet för Pajala marknad. Foto: Hasse Mella-Stenudd

PAJALA: I Pajala delas tidräkningen in i före och efter marknaden. Förväntningarna är stora, det bakas och städas i hemmen.

Marknaden som inleds på fredagen är en stor återvändarhelg.

– Även om prognosen säger annat som hoppas vi på en riktig solskensmarknad med många besökare, säger Maria Brodin, Pajala turism och evenemang och ansvarig för marknaden.

Pajala marknad har djupgående rötter som man sällan skådar på andra håll. Kanske det är därför som marknaden har uppemot 50.000 besökare under de tre dagar den pågår.

Ser bra ut
Maria Brodin är den som numer håller i tåtarna. Hon är trygg med förberedelserna som hon och hennes kollegor åstadkommit inför årets marknad.

– Det ser bra ut. Det bekanta marknadsområdet med uppåt 300 knallar ser ut som tidigare men tivolit kommer att stå vid Smedskolan, precis som i fjol, säger Maria Brodin.

Nytt för i år är kvällsarrangemangen vid isladan Rian. Här har arrangörerna rest ett antal stora tält och i ett av dem ska det finnas en pub med ett coverband som står för musiken.

Vad säger du om väderprognoserna som än så länge visar på regnskurar till helgens marknadsdagar?
– Jag hoppas verkligen att prognosen ändras under dagarna som kommer. Vi hoppas på en solskensmarknad med massor av besökare med ett glatt humör, säger Maria Brodin.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Pajalas mest intensiva helg är här

  1. Efterlyser samarbete på kvällsnöjen marknadskvällarna, nöjen på flera ställen…tror ni verkligen ens på de här själva …lördag dans på två ställen folket räcker knappt till ett ställe,tror ni på detta själva ni som ordna med de eller är de vi skattebetalare som står för festen

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.