fbpx

Pajalas mest intensiva helg är här

Maria Brodin är spindeln i nätet för Pajala marknad. Foto: Hasse Mella-Stenudd
Maria Brodin är spindeln i nätet för Pajala marknad. Foto: Hasse Mella-Stenudd

PAJALA: I Pajala delas tidräkningen in i före och efter marknaden. Förväntningarna är stora, det bakas och städas i hemmen.

Marknaden som inleds på fredagen är en stor återvändarhelg.

– Även om prognosen säger annat som hoppas vi på en riktig solskensmarknad med många besökare, säger Maria Brodin, Pajala turism och evenemang och ansvarig för marknaden.

Pajala marknad har djupgående rötter som man sällan skådar på andra håll. Kanske det är därför som marknaden har uppemot 50.000 besökare under de tre dagar den pågår.

Ser bra ut
Maria Brodin är den som numer håller i tåtarna. Hon är trygg med förberedelserna som hon och hennes kollegor åstadkommit inför årets marknad.

– Det ser bra ut. Det bekanta marknadsområdet med uppåt 300 knallar ser ut som tidigare men tivolit kommer att stå vid Smedskolan, precis som i fjol, säger Maria Brodin.

Nytt för i år är kvällsarrangemangen vid isladan Rian. Här har arrangörerna rest ett antal stora tält och i ett av dem ska det finnas en pub med ett coverband som står för musiken.

Vad säger du om väderprognoserna som än så länge visar på regnskurar till helgens marknadsdagar?
– Jag hoppas verkligen att prognosen ändras under dagarna som kommer. Vi hoppas på en solskensmarknad med massor av besökare med ett glatt humör, säger Maria Brodin.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Pajalas mest intensiva helg är här

  1. Efterlyser samarbete på kvällsnöjen marknadskvällarna, nöjen på flera ställen…tror ni verkligen ens på de här själva …lördag dans på två ställen folket räcker knappt till ett ställe,tror ni på detta själva ni som ordna med de eller är de vi skattebetalare som står för festen

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF