fbpx

Per Kenttä och Martin Åkerberg utsedda till Årets ledare

För andra gången har Per Kenttä blivit utsedd till Årets ledare inom svensk ishockey.  Foto: Lasse Stenman
För andra gången har Per Kenttä blivit utsedd till Årets ledare inom svensk ishockey.
Foto: Lasse Stenman

TORNEDALEN: Årligen sedan säsongen 1991/1992 koras ”Årets ledare” inom svensk ishockey. En utmärkelse som belönas av Ishockeyjournalisternas Kamratförening efter omröstning bland föreningens medlemmar. För andra gången tilldelas detta till hockeyprofilen Per Kenttä.

Efter säsongen 2018/2019 tilldelas priset för första gången till två ledare inom svensk hockey. Det är duon som lyft IK Oskarshamn till spel i SHL, sportchefen Per Kenttä och klubbchefen Martin Åkerberg. Kenttä är stolt och hedrad över att bli tilldelad utmärkelsen.
– Det är inget jag hade räknat med så jag blev faktiskt lite överraskad. Det är kul också att få dela det med Martin som också har en stor del i Oskarshamns framgångar, säger Per Kenttä.
Faktum är att det är andra gången som Per Kenttä blir utsedd till ”Årets ledare”. Första gången var efter säsongen 2013/2014 när han var verksam som tränare och sportchef i Asplöven HC.
– Första gången insåg man ju inte vad det innebar så det känns som mer hedrande nu, uppger Kenttä.
Kenttäs karriär inom den svenska hockeyvärlden går vidare och landar något längre norrut till kommande säsonger. I början av april presenterade Umeåklubben IF Björklöven Per Kenttä som ny sportchef på ett treårskontrakt.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Per Kenttä och Martin Åkerberg utsedda till Årets ledare

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka