fbpx

Per Kenttä och Martin Åkerberg utsedda till Årets ledare

För andra gången har Per Kenttä blivit utsedd till Årets ledare inom svensk ishockey.  Foto: Lasse Stenman
För andra gången har Per Kenttä blivit utsedd till Årets ledare inom svensk ishockey.
Foto: Lasse Stenman

TORNEDALEN: Årligen sedan säsongen 1991/1992 koras ”Årets ledare” inom svensk ishockey. En utmärkelse som belönas av Ishockeyjournalisternas Kamratförening efter omröstning bland föreningens medlemmar. För andra gången tilldelas detta till hockeyprofilen Per Kenttä.

Efter säsongen 2018/2019 tilldelas priset för första gången till två ledare inom svensk hockey. Det är duon som lyft IK Oskarshamn till spel i SHL, sportchefen Per Kenttä och klubbchefen Martin Åkerberg. Kenttä är stolt och hedrad över att bli tilldelad utmärkelsen.
– Det är inget jag hade räknat med så jag blev faktiskt lite överraskad. Det är kul också att få dela det med Martin som också har en stor del i Oskarshamns framgångar, säger Per Kenttä.
Faktum är att det är andra gången som Per Kenttä blir utsedd till ”Årets ledare”. Första gången var efter säsongen 2013/2014 när han var verksam som tränare och sportchef i Asplöven HC.
– Första gången insåg man ju inte vad det innebar så det känns som mer hedrande nu, uppger Kenttä.
Kenttäs karriär inom den svenska hockeyvärlden går vidare och landar något längre norrut till kommande säsonger. I början av april presenterade Umeåklubben IF Björklöven Per Kenttä som ny sportchef på ett treårskontrakt.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Per Kenttä och Martin Åkerberg utsedda till Årets ledare

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.