fbpx

Per Kenttä och Martin Åkerberg utsedda till Årets ledare

För andra gången har Per Kenttä blivit utsedd till Årets ledare inom svensk ishockey.  Foto: Lasse Stenman
För andra gången har Per Kenttä blivit utsedd till Årets ledare inom svensk ishockey.
Foto: Lasse Stenman

TORNEDALEN: Årligen sedan säsongen 1991/1992 koras ”Årets ledare” inom svensk ishockey. En utmärkelse som belönas av Ishockeyjournalisternas Kamratförening efter omröstning bland föreningens medlemmar. För andra gången tilldelas detta till hockeyprofilen Per Kenttä.

Efter säsongen 2018/2019 tilldelas priset för första gången till två ledare inom svensk hockey. Det är duon som lyft IK Oskarshamn till spel i SHL, sportchefen Per Kenttä och klubbchefen Martin Åkerberg. Kenttä är stolt och hedrad över att bli tilldelad utmärkelsen.
– Det är inget jag hade räknat med så jag blev faktiskt lite överraskad. Det är kul också att få dela det med Martin som också har en stor del i Oskarshamns framgångar, säger Per Kenttä.
Faktum är att det är andra gången som Per Kenttä blir utsedd till ”Årets ledare”. Första gången var efter säsongen 2013/2014 när han var verksam som tränare och sportchef i Asplöven HC.
– Första gången insåg man ju inte vad det innebar så det känns som mer hedrande nu, uppger Kenttä.
Kenttäs karriär inom den svenska hockeyvärlden går vidare och landar något längre norrut till kommande säsonger. I början av april presenterade Umeåklubben IF Björklöven Per Kenttä som ny sportchef på ett treårskontrakt.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Per Kenttä och Martin Åkerberg utsedda till Årets ledare

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.