fbpx

Prover visar att Nikkalavattnet är tjänligt

Klockan 10.00 under söndagen hävde Haparanda kommun kokningsrekommendationen för vattenkunder i Nikkala.

Enligt ett meddelande på kommunens hemsida har tre vattenprover, tagna i Nikkala i torsdags, analyserats och visat att vattnet åter är tjänligt.  ”Det går därmed bra att dricka och använda vattnet som vanligt”, står det på hemsidan.

Vidare uppges att informationen om att kokningsrekommendationen hävs kommer att skickats ut via sms till alla telefonabonnemang i Nikkala som har registrerat sig i kommunens sms-tjänst.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Prover visar att Nikkalavattnet är tjänligt

  1. Anti:
    Var i artikeln läser du att skogsbären ger Malmfälten skulden för att vattnet i Nikkala inte går att dricka?

  2. Ni runt Torneälvsmynningen bör sluta och skylla på Malmfälten för att era skogsbär kallas för ”Blångon”. Det är inte malmfältens mineraler som missfärgar, nej, det är bolmande skorstenar i er närhet som förgiftar eran tillvaro.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.