fbpx

Regeringen kallade till pressträff

De som kan ska fortsätta arbeta hemifrån och alkoholförsäljning efter klockan 20.00 förlängs resten av februari. Regeringen höll idag en presskonferens. 

Statsminister Stefan Löfven (S) förtäljde på en pressträff under torsdagen att regeringen beslutat att förlänga uppdraget till statliga myndigheter så att fler kan jobba hemifrån och det ska gälla fram till 31 maj. Alkoholstoppet efter klockan 20.00 förlängs under resterande del av februari, informerade Socialminister Lena Hallengren.
– I stället för att enbart begränsa offentliga tillställningar baserat på besökare ser man nu över att införa begränsningar baserade på vilka smittskyddsåtgärder som finns i lokaler, säger kultur- och idrottsminister Amanda Lind, (MP).
Det förbereds för nya regler för bland annat museer, lättnader ska också införas för unga födda 2002 eller senare för att de ska kunna delta i idrotts- och fritidsverksamheter.
Folkhälsomyndighetens Johan Carlsson säger att Sverige har en successivt sjunkande smitta men att det finns risk för att den brittiska mutationen leder till en tredje våg.
– Den har förvisso stannat av på vissa håll i landet. Stickprovsundersökningar har visat en relativt hög andel av den brittiska mutationen. Det är för tidigt att slutsatser kring mutationen men det här skulle kunna leda till en tredje och kraftig våg, säger han.
Han tillade att det därför är viktigt att restriktioner efterlevs.
– Alla resor inför sportlovet måste ske smittsäkert, säger Johan Carlsson.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Regeringen kallade till pressträff

 1. Om restuaranger, stjärnkocken Jurerang kallande regeringen för pajasregering! Risk att det går i konkurs utan bidrag, att Sverige har inga stjärn restuaranger och kockar kvar utan bidrag!! Fakta är en överetabliering i branchen, se i Sthlm även i Lule. Samma gäller enl. borgare taxibranchen, utan bidrag har vi inga taxibilar!! Fakta är att vi lever i en marknadsekonomi, går restuaranger och taxibolag i konkurs, så finns det dubbelt upp med bolag som tar över verksamheten om det finns en marknad! Ska vi skattebetalare ge bidrag till dessa oseriösa bolag som inte är helt nödvändiga!

  • Mycket bra skrivet. Jag håller med.
   Restauranger och annat ska drivas utan bidrag. Går inte det så kan de gärna försvinna. Nya uppstår om det behövs.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN