fbpx

Regeringen skärper regler för nattklubbar

Regeringen skärper reglerna för nattklubbar, meddelade Stefan Löfven på en presskonferens under torsdagens eftermiddag. Samtidigt tillåts sittande publik på högst 300 personer på kultur- och sportevenemang från den 1 november.

– Idag har regeringen fattat flera beslut. Vi skärper reglerna kring nattklubbar. Det får vara slutfestat nu på nattklubbarna och det måste vara det under den tid som behövs för att vi inte ska få en dramatiskt ökad smittspridning, sade statsministern under presskonferensen.

Offentliga danstillställningar får nu ha högst 50 deltagare och i praktiken innebär det inte är tillåtet att hålla igång nattklubbar för mer än 50 personer.

– Enligt de nya riktlinjerna för serveringsställen och nattklubbar får högst åtta personer sitta ner vid samma bord, sade Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

Regeringen justerar även lagen kring allmänna sammankomster och gränsen sänks till 300 personer från 500 personer. Publik ska då sitta ner med en meters avstånd till varandra. Två personer i samma sällskap kan sitta tillsammans. Reglerna omfattar kultur, idrott och religiösa sammankomster. Reglerna gäller från 1 november.

– Vi ser ökad smittspridning på flera håll i världen och vi ser oroande tendenser i Sverige.Vi minns tuffa situationen i våras med utarbetad slutkörd vårdpersonal, rädsla och tusentals avlidna. Vi kan inte utesluta att vi hamnar i en sån svår situation igen, därför är det så viktigt att alla gör sitt yttersta, yttersta för att undvika att vi hamnar där igen, säger Stefan Löfven.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Regeringen skärper regler för nattklubbar

  1. Tyvärr har det väl varit slutfestat på nattklubbar länge, både i Haparanda och Torneå….och 300 pers på läktaren på idrottsevenemang i stan lär vi få vänta på till Asplöven återuppstår 😷

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rennäringens framtid – mot kollaps

Flera koncessionssamebyar har förlorat hundratals renar till stora ekonomiska värden. Det talas om miljonförluster och inom rennäringen befarar flera representanter en förestående kollaps. HB har intervjuat talespersoner för samtliga åtta koncessionssamebyar i länet.

Samebyn som utbildar ren-rena jakthundar

Sattajärvi Sameby inbjuder nu alla som har jakthundar till sin renhage med 700 renar att komma och göra sin hund ren-ren. Det vill säga att jakthunden jagar vilt – och inte driver renar under jakten.– Telefonen har gått varm. Intresset verkar stort från jägarna, säger renägaren Johanna Finnholm, Pajala.

Fiskeprojekten som satt Tornedalen på kartan

Vi har i Haparandabladet följt projektet från starten med några olika projektledare och en rad olika projekt som har genomförts. Av de beviljade 12,9 miljoner kronorna finns i dag 228.000 kronor kvar. Totalt har 17 projekt beviljats stöd, varav sju är avslutade. Två har fått avslag.

Övertorneåpolitikernas affärer

I Övertorneå driver sju av 14 toppolitiker företag. De representerar flera partier, inklusive vänsterpartiet. Men socialdemokraterna engagerar sig i kommunala bolag i stället. Fem av de sju privata politikerföretagarna gjorde affärer med kommunen 2018-2020.

Pajalapolitikernas affärer

Toppolitikerna i Pajala är inga entreprenörssjälar. I Haparanda driver i princip varenda toppolitiker egna företag. I Pajala är endast fyra av tretton aktiva företagare. En enda politiker gör affärer med kommunen.

27 projekt som utvecklat Tornedalen

Totalt cirka 25,5 miljoner har gått till 39 prioriterade projekt. Det handlar om Lokalt Ledd Utveckling Tornedalen 2020. De projektmedel som återstår från avslutade projekt används för att genomföra ytterligare projekt som kommer att avslutas under 2021.

Norra Skog svarar på kritiken mot avverkning

– Jag delar inte uppfattningen av vi har skövlat skog vid slutavverkningen vid Muonionvaara, säger på Henric Bucht, fältområdeschef på Norra Skog, med tanke på turistentreprenören som i tisdagens HB ansåg att Norra Skog inte tagit hänsyn till naturvärdesskog vid avverkningen.