fbpx

Regeringen skärper regler för nattklubbar

Regeringen skärper reglerna för nattklubbar, meddelade Stefan Löfven på en presskonferens under torsdagens eftermiddag. Samtidigt tillåts sittande publik på högst 300 personer på kultur- och sportevenemang från den 1 november.

– Idag har regeringen fattat flera beslut. Vi skärper reglerna kring nattklubbar. Det får vara slutfestat nu på nattklubbarna och det måste vara det under den tid som behövs för att vi inte ska få en dramatiskt ökad smittspridning, sade statsministern under presskonferensen.

Offentliga danstillställningar får nu ha högst 50 deltagare och i praktiken innebär det inte är tillåtet att hålla igång nattklubbar för mer än 50 personer.

– Enligt de nya riktlinjerna för serveringsställen och nattklubbar får högst åtta personer sitta ner vid samma bord, sade Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

Regeringen justerar även lagen kring allmänna sammankomster och gränsen sänks till 300 personer från 500 personer. Publik ska då sitta ner med en meters avstånd till varandra. Två personer i samma sällskap kan sitta tillsammans. Reglerna omfattar kultur, idrott och religiösa sammankomster. Reglerna gäller från 1 november.

– Vi ser ökad smittspridning på flera håll i världen och vi ser oroande tendenser i Sverige.Vi minns tuffa situationen i våras med utarbetad slutkörd vårdpersonal, rädsla och tusentals avlidna. Vi kan inte utesluta att vi hamnar i en sån svår situation igen, därför är det så viktigt att alla gör sitt yttersta, yttersta för att undvika att vi hamnar där igen, säger Stefan Löfven.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Regeringen skärper regler för nattklubbar

  1. Tyvärr har det väl varit slutfestat på nattklubbar länge, både i Haparanda och Torneå….och 300 pers på läktaren på idrottsevenemang i stan lär vi få vänta på till Asplöven återuppstår 😷

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).