fbpx

Regionstyrelsen vill sluta betala nätläkare

År 2020 betalade Region Norrbotten 10,7 miljoner kronor till nätläkarbolag. Nu vill regionstyrelsen sluta betala nätläkare.

Det är styrelseledamoten Anders Öberg (S) som i ett initiativärende har föreslagit att styrelsen beslutar att upphöra med utomlänsersättning till nätläkare som regionen inte har avtal med från och med 2022-01-01.

Förslaget motiveras med bland annat att den höga kostnaden för de 25.000 kontakter som har registrerats med nätläkarbolagen belastar länets samtliga hälsocentraler.

Regionstyrelsen beslutade den 30 mars att ställa sig bakom  intentionen, samt att ge regiondirektören i uppdrag att utreda juridiska, ekonomiska och andra förutsättningar för att upphöra att ekonomiskt ersätta digitala utomlänskontakter.

Styrelsen anammande också Glenn Berggårds (V) yrkande att sluta betala för digital utomlänsvård. Även dessa tjänster uppges ha inneburit stor ekonomisk belastning ”utan att den medicinska nyttan har kunnat säkerställas”.

Regionstyrelsen beslutade att ge regiondirektören i uppdrag att utreda förutsättningarna för att upphöra att ekonomiskt ersätta digitala utomlänskontakter.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Regionstyrelsen vill sluta betala nätläkare

  1. Ja du C (kanske Centerpartist) ni är ju för det privata s.k frihetsreformen!! Vem tror du betalar för dessa privata nätläkare och privata mottagningar? Jo, våra offentliga Hälsocentraler, de lever på våra skattemedel! Ett enkelt blodprov remitteras till Hälsocentralen, vem betalar, ja det offentliga. Hörde högerns Linda From ha det svårt att ifrågasätta att 10 miljoner går till dessa privata, prata diffust om valfrihet? Högern vill förstatliga sjukvården, man undrar om det privata ingår?

  2. högerstyret i regionen ”mår illa” av att måste ta ett bealut i ärendet då de enl deras värderingar går emot att privata inte får suga ut det mesta av våra skattemedel.

  3. nog tycker jag att landstinget gör rätt med att sluta betala för nätläkarna ett oerhört slöseri med pengar, största vinsten skulle bli om man skrotade landstinget det är ett gäng som slukar mycket pengar och gör lite. speciellt för oss utanför fyrkanten.

  4. Landstinget skulle kanske snarare fråga sig varför vi väljer att använda nätläkare framför de lokala. För mig är svaret enkelt; min hälsocentral är otillgänglig och otillräcklig. Det är otroligt svårt att boka ett besök, som sedan håller oerhört låg kvalité. Hälsa oss välkomna så kommer vi!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN