Satsar på diskrimineringsfrågor

TORNEDALEN: Regeringen ger Diskrimineringsombudsmannen och Arbetsmiljöverket uppdraget att genomföra särskilda informationsinsatser för att höja kunskapen hos arbetsgivare för att motverka kränkande särbehandling, diskriminering och sexuella trakasserier.

DO fick tillsammans med Arbetsmiljöverket i uppdrag att ta fram en digital plattform med information och stöd till arbetsgivare för att förebygga och förhindra sexuella trakasserier i arbetslivet 2018 och nu har instanserna fått uppdraget att utveckla och sprida information om den digitala plattformen.

En undersökning visar att kunskapen hos arbetsgivare är låg om deras skyldighet att vidta aktiva åtgärder för att motverka olika former av diskriminering och därför ska Diskrimineringsombudsmannen göra insatser för att arbetsgivare ska ha kännedom om de nya bestämmelserna från 2017 i diskrimineringslagen som innebär krav på att vidta aktiva åtgärder utifrån de olika diskrimineringsgrunderna.

För att genomföra uppdraget får DO använda upp till 4,5 miljoner kronor under 2019. Uppdraget ska redovisas till regeringen senast den 1 april 2020.

 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Satsar på diskrimineringsfrågor

 1. DO kan ju tröska sig igenom den statsproducerade tv-serien ”Midnattssol”.

 2. Jag själv har blivit diskriminerad och idiotförklarad av Haparandabostäder. Jag blev under flera år trakasserad och ofredad av en granne. Grannen spred lögner om mig i området och fick med dessa lögner andra grannar med sig. Baserat på hörsägen och lögnaktigt skvaller ansåg chefen på Haparandabostäder att JAG var problemet. Jag var sjukskriven för depression och blev av kallad för psykfall, blev utsedd till gnällspik och syndabock! Det gjordes inget emot grannen utan jag fick flytta.

 3. Förstår att diskrimineringsfrågan har huvudprioritet i glesbygden där språket befinner sig på individ nivå av många olika anledningar. Man kan ledas till kunskapskällan men äger rätten att vägra dricka därur.
  Regeringen, med sitt neutrala förhållningssätt uppmuntrar än vad som helst, huvudsaken folk är tyst i ödebygder och behåller sig till sin egen världsuppfattning. Diskriminering av minoriteter är en konsekvens av just regeringens politik störst bäst och mäktigast. Media kör med samma propaganda i många olika kanaler, ingen variation på perspektiven som grannländerna föredömligt förmedlar

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Full fart för skärgårdstrafiken

Inledningen av säsongen pekade på en dyster sommar för den kommersiella skärgårdstrafiken, utifrån många avbokningar i juni. – Men sedan kom det en otippad vändning, säger skepparen och skärgårdsentreprenören Kim Innala.

Hemliga planer på finsk Robinson

TORNEÅ: HB kan idag avslöja att en inspelning av en finsk Expedition Robinson med B-kändisar kan bli verklighet när filmbolaget Mastiff filmar den svenska versionen i Haparanda skärgård.

Seskarösågens start gynnas av pandemin

SESKARÖ: Coronakrisen har stärkt sågverksindustrin i Tornedalen. HB har kollat med två sågverk. Seskarö Sågverk kör igång med ett skift och 15 anställda i augusti och har efterfrågan på allt virke från Seskarö. Jutos Timber i Teurajärvi ökar både produktion och investeringar.

Oro inför Robinson

– Se hur det gick i Gällivare. Det kom massor av människor utifrån för underhållsjobb i gruvan – och man tvingades stänga ner samhället på grund av smittspridningen. – Vem tar ansvaret om samma sak händer i lilla Haparanda när massor av människor kommer utifrån för Robinson-inspelningarna. Jag är djupt oroad.

Redo för fotbollspremiär

Nu står alla fotbollsspelare i startblocken för att börja spela matcher efter en extremt lång försäsong med bara träning. HB har träffat en förväntansfullt tränare. – Det smäller till på söndag med hemmamatch mot Öjeby IF (div 5 lag) i Lilla Coop Cup, säger Haparanda FF:s tränare Jouko Liakka.

Hård kritik mot chef på kommunen

I en skrivelse till samtliga politiker i fullmäktige i Haparanda samt till Arbetsmiljöverket framförs allvarlig kritik mot två kommunala chefer. Trots flera anmälningar uppges inget hända.