fbpx

Småskaligt studentfirande i år

Köra studenter på flak är tillåtet om vissa krav uppfylls.
Köra studenter på flak bör inte förekomma i år, enligt Folkhälsomyndigheten.

NORRBOTTEN: Folkhälsomyndighetens rekommendation är att årets studentfirande ska bli småskaligt för att minska spridningen av covid-19.

Myndigheten uppger att rekommendationerna måste följas, och att det innebär att skolor samlar elever klassvis eller i mindre grupper för exempelvis betygsutdelning, samt avstår stora gemensamma samlingar.

”Större ceremonier, samlingar, eller parader för hela skolan bör inte hållas, och skolklasser på lastbilsflak bör inte förekomma. Inte heller avslutningar för andra än avgångsårskurserna i gymnasiet”.

Eventuella ”utspring” ska genomföras en klass i taget eller i mindre grupper.

Kontakt med familj och närstående bör endast ske utomhus där det är enkelt att hålla avstånd. Och det totala antalet närvarande vid firandet kan behöva begränsas.

”Personer som tillhör en riskgrupp bör helt avstå att delta vid firandet, och den som uppvisar symptom på sjukdom ska stanna hemma”.

Dessutom uppger myndigheten att det i samband med studentfirandet är olämpligt med större privata bjudningar – även om de hålls i hemmet och utomhus.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Småskaligt studentfirande i år

  1. Vill inte på nåt sätt vara tyken…men Studenten som Examen tog slut 1968 ..så jag tror inte dessa seniorer vill färdas på det som kallas ”Studentflak”…googletips: ”studenten upphörde”

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.