fbpx

Småskaligt studentfirande i år

Köra studenter på flak är tillåtet om vissa krav uppfylls.
Köra studenter på flak bör inte förekomma i år, enligt Folkhälsomyndigheten.

NORRBOTTEN: Folkhälsomyndighetens rekommendation är att årets studentfirande ska bli småskaligt för att minska spridningen av covid-19.

Myndigheten uppger att rekommendationerna måste följas, och att det innebär att skolor samlar elever klassvis eller i mindre grupper för exempelvis betygsutdelning, samt avstår stora gemensamma samlingar.

”Större ceremonier, samlingar, eller parader för hela skolan bör inte hållas, och skolklasser på lastbilsflak bör inte förekomma. Inte heller avslutningar för andra än avgångsårskurserna i gymnasiet”.

Eventuella ”utspring” ska genomföras en klass i taget eller i mindre grupper.

Kontakt med familj och närstående bör endast ske utomhus där det är enkelt att hålla avstånd. Och det totala antalet närvarande vid firandet kan behöva begränsas.

”Personer som tillhör en riskgrupp bör helt avstå att delta vid firandet, och den som uppvisar symptom på sjukdom ska stanna hemma”.

Dessutom uppger myndigheten att det i samband med studentfirandet är olämpligt med större privata bjudningar – även om de hålls i hemmet och utomhus.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Småskaligt studentfirande i år

  1. Vill inte på nåt sätt vara tyken…men Studenten som Examen tog slut 1968 ..så jag tror inte dessa seniorer vill färdas på det som kallas ”Studentflak”…googletips: ”studenten upphörde”

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.