Småskaligt studentfirande i år

Köra studenter på flak är tillåtet om vissa krav uppfylls.
Köra studenter på flak bör inte förekomma i år, enligt Folkhälsomyndigheten.

NORRBOTTEN: Folkhälsomyndighetens rekommendation är att årets studentfirande ska bli småskaligt för att minska spridningen av covid-19.

Myndigheten uppger att rekommendationerna måste följas, och att det innebär att skolor samlar elever klassvis eller i mindre grupper för exempelvis betygsutdelning, samt avstår stora gemensamma samlingar.

”Större ceremonier, samlingar, eller parader för hela skolan bör inte hållas, och skolklasser på lastbilsflak bör inte förekomma. Inte heller avslutningar för andra än avgångsårskurserna i gymnasiet”.

Eventuella ”utspring” ska genomföras en klass i taget eller i mindre grupper.

Kontakt med familj och närstående bör endast ske utomhus där det är enkelt att hålla avstånd. Och det totala antalet närvarande vid firandet kan behöva begränsas.

”Personer som tillhör en riskgrupp bör helt avstå att delta vid firandet, och den som uppvisar symptom på sjukdom ska stanna hemma”.

Dessutom uppger myndigheten att det i samband med studentfirandet är olämpligt med större privata bjudningar – även om de hålls i hemmet och utomhus.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Småskaligt studentfirande i år

  1. Vill inte på nåt sätt vara tyken…men Studenten som Examen tog slut 1968 ..så jag tror inte dessa seniorer vill färdas på det som kallas ”Studentflak”…googletips: ”studenten upphörde”

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Energi från midnattssol

I Kaarnevaara, i gränslandet mot Finland, har riksdagsmannen Birger Lahti lagt en solcellsanläggning på sitt ladugårdstak. Med en sol som om sommaren flödar dygnet runt hoppas han kunna sänka energikostnaderna den dag han och hustrun Päivi ska gå i pension.

Hjördis får folk att skina

Efter jobb på de flesta butiker i Övertorneå gjorde Hjördis Lakso slag i saken och startade en egen butik. Året var 1988 och efter det har hon varit Hjördis med oerhört många. Inte minst för kvinnorna som behövt göra sig fina till fest eller allmänt velat få något nytt att ta på sig.

Full fart för skärgårdstrafiken

Inledningen av säsongen pekade på en dyster sommar för den kommersiella skärgårdstrafiken, utifrån många avbokningar i juni. – Men sedan kom det en otippad vändning, säger skepparen och skärgårdsentreprenören Kim Innala.

Hemliga planer på finsk Robinson

TORNEÅ: HB kan idag avslöja att en inspelning av en finsk Expedition Robinson med B-kändisar kan bli verklighet när filmbolaget Mastiff filmar den svenska versionen i Haparanda skärgård.

Seskarösågens start gynnas av pandemin

SESKARÖ: Coronakrisen har stärkt sågverksindustrin i Tornedalen. HB har kollat med två sågverk. Seskarö Sågverk kör igång med ett skift och 15 anställda i augusti och har efterfrågan på allt virke från Seskarö. Jutos Timber i Teurajärvi ökar både produktion och investeringar.

Oro inför Robinson

– Se hur det gick i Gällivare. Det kom massor av människor utifrån för underhållsjobb i gruvan – och man tvingades stänga ner samhället på grund av smittspridningen. – Vem tar ansvaret om samma sak händer i lilla Haparanda när massor av människor kommer utifrån för Robinson-inspelningarna. Jag är djupt oroad.