fbpx

Smittoläget i länet

Måndag till torsdag denna vecka har sammantaget 548 nya smittor med covid-19 bekräftats i Norrbotten.

Totalt sedan virusutbrottets början har 19.887 konstaterats smittade. Under torsdagen vårades 43 personer med covid-19 på sjukhus i länet, varav 13 på C-IVA, dessutom två på C-IVA utomläns. Under vecka 15 testades 6.155 personer i Norrbotten för pågående covid-19-infektion via PCR. 1.075 av dessa, 17,5 procent testades positivt för covid-19.
Till och med vecka 14 har 43.145 personer fått en dos och 16.663 personer har fått två doser vaccin mot covid-19 i Norrbotten.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Smittoläget i länet

  1. Ähh, nu är folk så less så man orkar ju inte ens kommentera skiten…
    Och under utfrågningen av Löfven igår så framgick det tydligt, det vi så länge konstaterat – Sverige har aldrig haft någon strategi, flockimmunitet var en skröna, hanteringen av viruset kunde ha varit mycket bättre bla,bla bla. Självklara slutsatser som inför den kommande framtiden ( det är långt ifrån slut ännu! ) måste ha genererat riskanalysernas Moder- dvs en, för Sverige adekvat STRATEGI som innebär att vi för bövelen slutar att dö någon gång!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Vindkraftspark kan störa världsarv

Fyra av världsarvspunkterna i Struves meridianbåge ligger i den svenska delen av Tornedalen, på bergen Tynnyrilaki (Haparanda), Pullinki (Övertorneå), Jupukka (Pajala) och Perävaara (Kiruna), enligt Unesco ett arv att värna, bevara och utveckla för kommande generationer. Nu behövs en särskild, fördjupad studie om hur vindkraftverk påverkar världsarvet.

Kuppartat årsmöte i STR-T

Årskongressen för Svenska Tornedalingars Riksförbund-Tornionlaaksolaiset, STR-T, skedde i helgen under kuppartade former. Ovetandes fick stora delar av styrelsen gå och ett flertal av dem uppger sig vara chockade.