fbpx

Smittoläget i länet

Måndag till torsdag denna vecka har sammantaget 548 nya smittor med covid-19 bekräftats i Norrbotten.

Totalt sedan virusutbrottets början har 19.887 konstaterats smittade. Under torsdagen vårades 43 personer med covid-19 på sjukhus i länet, varav 13 på C-IVA, dessutom två på C-IVA utomläns. Under vecka 15 testades 6.155 personer i Norrbotten för pågående covid-19-infektion via PCR. 1.075 av dessa, 17,5 procent testades positivt för covid-19.
Till och med vecka 14 har 43.145 personer fått en dos och 16.663 personer har fått två doser vaccin mot covid-19 i Norrbotten.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Smittoläget i länet

  1. Ähh, nu är folk så less så man orkar ju inte ens kommentera skiten…
    Och under utfrågningen av Löfven igår så framgick det tydligt, det vi så länge konstaterat – Sverige har aldrig haft någon strategi, flockimmunitet var en skröna, hanteringen av viruset kunde ha varit mycket bättre bla,bla bla. Självklara slutsatser som inför den kommande framtiden ( det är långt ifrån slut ännu! ) måste ha genererat riskanalysernas Moder- dvs en, för Sverige adekvat STRATEGI som innebär att vi för bövelen slutar att dö någon gång!!!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.