fbpx

Ställer upp för personer i riskgrupper

HAPARANDA: Maria Granström i Haparanda erbjuder sig i dessa coronatider att hjälpa personer i riskgrupper att handla mat, mediciner med mera.

Under torsdagen gick hon ut på sociala medier med information om att hon och hennes man (Patrik Granström) gärna ställer upp och hjälper äldre och personer med nedsatt immunförsvar med att handla och leverera/hämta varor från apoteket. Detta för att personer som tillhör riskgrupper ska slippa att utsätta sig för eventuell smittorisk, och för att personer som känner oro inte ska behöv bli utan mat/medicin.

– Vi tänkte att det kan finnas personer i Haparanda som inte har anhöriga och nära här, och som känner oro för att gå ut. Och då kan ju jag som är föräldraledig och har tid, och som är frisk och följer noggrant Folkhälsomyndighetens och MSB:s tips och råd, hjälpa till, säger Maria Granström som jobbar som jämställdhets- och folkhälsosamordnare i Haparanda kommun då hon inte är föräldraledig.

Men du utsätter dig själv lite för risker om du springer runt och handlar åt folk?

– Absolut. Men eftersom jag är frisk och inte tillhör någon riskgrupp så har jag kanske lite bättre förutsättningar än många andra som inte har den förmånen, säger  hon till Haparandabladet.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Ställer upp för personer i riskgrupper

 1. regering och myndigheter hjälper ju inte dessa människor i nöd för de kostar ju samhället redan så mycket pengar
  löven och maggan har ju flera gånger sagt att de är de gamla som förstör ekonomin i Sverige

 2. Nya bedrägriet som växer fram nu är att det ringer hjälpsamma personer och vill ställa upp för just att gå till affären..Dom vill tydligen att den behövande skall legitimera sig med Bank ID…Förövrigt här kan man få hemkörning av matkassen och man kan specifiera tiden när leveransen skall ske..

 3. För övrigt mycket bra när det finns omtänksamma människor som hjälper andra!

  Även om mat kanske går beställa via kassar går det ändå inte utföra alla ärenden via en matkasse.

 4. Från holmen:

  Du kanske bor i ”Stock-holmen”?

  Finns matkassar ja, men sätter du leveransadress en adress i Haparanda blir det ”tyvärr finns vi inte här än”.

  Vad jag förstått så har visserligen Ica och Coop nån kasse de plockar ihop. Men du måste fortfarande knalla in till affären och hämta den?!

  Men rätta mig om jag har fel!

 5. det är ju vanligt att man kan beställa en egen matkasse som Affären plockar ihop och även med hemleverans , om man inte själv orkar hämta den vid en bakdörr…

 6. Båtsman: Riksbanken har täckning för dom pengarna. Det är snarare så att riksbanken lånar till andra länder. Det finns pengar i ladorna. Varför denna hysteri? Leder det till någonting gott?

 7. Båtsman: ”Riksbanken har lånat upp 500-800 miljarder kr i utländsk valuta” Varför hittar du på sånt trams?

 8. Den ekonomiska krisen är här,nu.
  Kronan står på rekordlåga 10.91
  mot euron. Riksbanken har lånat upp 500-800 miljarder kr i utländsk valuta.
  Haparandabor var rädd om era pengar. Dags för både livrem och
  hängslen.

 9. Väldigt fint tänkt! 🙂 Skulle donera masker till henne och hennes man om jag kunde, men tyvärr har de varit slutsålda i princip överallt sedan länge – kan endast köpas för ockerpriser, nu. Någon annan som har möjlighet att donera borde dock överväga att göra det.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka