fbpx

Ulf Bergman blir ny tillförordnad regiondirektör

Ulf Bergman har av den politiska majoriteten i Region Norrbotten utsetts till tillförordnad regiondirektör. Han arbetar i dag som divisionschef, meddelar Region Norrbotten

Region Norrbotten skriver i ett pressmeddelande att i samband med att Anna-Stina Nordmark Nilsson valt att lämna sitt uppdrag som regiondirektör blir det en annan Piteåbo som tar över.

Ulf Bergman har långvarig erfarenhet av vården i Norrbotten och tillträdde ifjol som chef för division Nära, där hälsocentralerna och folktandvården ingår. Sitt förordnande som regiondirektör påbörjar han den 18 juli och det sträcker sig till 31 mars nästa år.

Ulf Bergman ny tillförordnad regiondirektör

– Det finns flera frågor som vi måste fokusera på i regionen. Det gäller i synnerhet frågor som kompetensförsörjning och arbetsmiljö. Det är våra viktigaste förutsättningar för att kunna erbjuda en god vård. Jag är ödmjuk inför de utmaningar vi står inför, men ser fram emot att fortsätta arbetet tillsammans med regionens chefer, medarbetare och fackliga organisationer, nu på en övergripande nivå, säger Ulf Bergman i pressmeddelandet.

– Det är glädjande att Ulf har tackat ja. Han är erfaren, har ett brett kontaktnät och kan organisationen väldigt väl. Han passar utmärkt för uppgiften, säger regionstyrelsens ordförande Kenneth Backgård.

Ulf Bergman är 64 år och har en bakgrund som sjuksköterska. Han har haft ledande roller inom vården i över 30 års tid i regionen och före det landstinget – bland annat som närsjukvårdschef, länschef för internmedicin och stabschef för Piteå närsjukvårdsområde. Under pandemin har han lett den lokala krisledningen i Piteå.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Ulf Bergman blir ny tillförordnad regiondirektör

  1. Hoppas att utnämningen denna gång inte är politisk, som Nordmark Nilsson som är Centern nära med motstånd mot facket som främsta uppgift!

  2. Han glömde att nämna ordet omtag i sitt tal. Ser oroväckande ut.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN