fbpx

Ny regiondirektör utsedd

NORRBOTTEN: På onsdag, den 8 maj, kommer regionstyrelsen att ta det formella beslutet att anställa Anna-Stina Nordmark Nilsson som ny regiondirektör.

Hon ersätter därmed Veronika Sundström, men tillträder först den 1 augusti 2019. Så till dess kommer nuvarande HR-direktören Ulrika Sundqvist att gå in som tillförordnad regiondirektör.

– Regionen är inne i en svår omställning bland annat på grund av en svag befolkningsutveckling i länet och stora ekonomiska utmaningar, därför är jag glad över att vi har kunnat rekrytera en mycket erfaren regiondirektör. Anna-Stina Nordmark Nilsson kommer kunna starta uppdraget direkt och leda det fortsatta omställningsarbetet, säger regionstyrelsens ordförande Kenneth Backgård (SVJP)  i ett pressmeddelande.

Anna-Stina Nordmark Nilsson uppger i sin tur att det är ett viktigt uppdrag för länet och dess medborgare. ”Jag ser fram emot att tillsammans med regionens medarbetare och politiker fortsätta det omställningsarbetet som har påbörjats”.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Ny regiondirektör utsedd

  1. Högern verkar rädda för Potin! Vad är hotet? Oskarsson KD, Vidmark L, Wallmark M. Ser ett konslat hot? När de hade maktet slaktade de försvaret! Nu, när det gäller, utan ansvar för statens budget, kräver det 84 miljader. Borgarna har hitills dränerat staten på 150 miljader! Nä, satsa istället på det inhemska försvaret på polis, rättsväsenet, tull etc. Och på våra pensionärer! Vår försvarsminter Hultqvist har mitt fulla förtroende och det har han bevisat med nödvändiga och realistiska ökade satsningar.

  2. Håller med B Lind! Blir en mer höger extrem styrning, fördel privata hälsoc. med ”friska” anslutna. Redan nu extra 6 miljoner tilldelade privata av högern! Trots att Backgård egen region visar på underskott!!

  3. ja men de är så centern arbetar, man anställer sina centermedlemmar fast deras CV utvisar vilken inkometens denna anställde utvisar. max 2 år på samma arbetsplats. sen s.k kicken osv. inom centern är inkompetens en merit? ja men de verkar ju så!

  4. Alla torde kunna se att detta är en politisk rekrytering. Centerpartiet stärker sin maktbas i länet. Hurra…? eh…!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.