fbpx

Ny regiondirektör utsedd

NORRBOTTEN: På onsdag, den 8 maj, kommer regionstyrelsen att ta det formella beslutet att anställa Anna-Stina Nordmark Nilsson som ny regiondirektör.

Hon ersätter därmed Veronika Sundström, men tillträder först den 1 augusti 2019. Så till dess kommer nuvarande HR-direktören Ulrika Sundqvist att gå in som tillförordnad regiondirektör.

– Regionen är inne i en svår omställning bland annat på grund av en svag befolkningsutveckling i länet och stora ekonomiska utmaningar, därför är jag glad över att vi har kunnat rekrytera en mycket erfaren regiondirektör. Anna-Stina Nordmark Nilsson kommer kunna starta uppdraget direkt och leda det fortsatta omställningsarbetet, säger regionstyrelsens ordförande Kenneth Backgård (SVJP)  i ett pressmeddelande.

Anna-Stina Nordmark Nilsson uppger i sin tur att det är ett viktigt uppdrag för länet och dess medborgare. ”Jag ser fram emot att tillsammans med regionens medarbetare och politiker fortsätta det omställningsarbetet som har påbörjats”.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Ny regiondirektör utsedd

  1. Högern verkar rädda för Potin! Vad är hotet? Oskarsson KD, Vidmark L, Wallmark M. Ser ett konslat hot? När de hade maktet slaktade de försvaret! Nu, när det gäller, utan ansvar för statens budget, kräver det 84 miljader. Borgarna har hitills dränerat staten på 150 miljader! Nä, satsa istället på det inhemska försvaret på polis, rättsväsenet, tull etc. Och på våra pensionärer! Vår försvarsminter Hultqvist har mitt fulla förtroende och det har han bevisat med nödvändiga och realistiska ökade satsningar.

  2. Håller med B Lind! Blir en mer höger extrem styrning, fördel privata hälsoc. med ”friska” anslutna. Redan nu extra 6 miljoner tilldelade privata av högern! Trots att Backgård egen region visar på underskott!!

  3. ja men de är så centern arbetar, man anställer sina centermedlemmar fast deras CV utvisar vilken inkometens denna anställde utvisar. max 2 år på samma arbetsplats. sen s.k kicken osv. inom centern är inkompetens en merit? ja men de verkar ju så!

  4. Alla torde kunna se att detta är en politisk rekrytering. Centerpartiet stärker sin maktbas i länet. Hurra…? eh…!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.