Ny regiondirektör utsedd

NORRBOTTEN: På onsdag, den 8 maj, kommer regionstyrelsen att ta det formella beslutet att anställa Anna-Stina Nordmark Nilsson som ny regiondirektör.

Hon ersätter därmed Veronika Sundström, men tillträder först den 1 augusti 2019. Så till dess kommer nuvarande HR-direktören Ulrika Sundqvist att gå in som tillförordnad regiondirektör.

– Regionen är inne i en svår omställning bland annat på grund av en svag befolkningsutveckling i länet och stora ekonomiska utmaningar, därför är jag glad över att vi har kunnat rekrytera en mycket erfaren regiondirektör. Anna-Stina Nordmark Nilsson kommer kunna starta uppdraget direkt och leda det fortsatta omställningsarbetet, säger regionstyrelsens ordförande Kenneth Backgård (SVJP)  i ett pressmeddelande.

Anna-Stina Nordmark Nilsson uppger i sin tur att det är ett viktigt uppdrag för länet och dess medborgare. ”Jag ser fram emot att tillsammans med regionens medarbetare och politiker fortsätta det omställningsarbetet som har påbörjats”.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Ny regiondirektör utsedd

  1. Högern verkar rädda för Potin! Vad är hotet? Oskarsson KD, Vidmark L, Wallmark M. Ser ett konslat hot? När de hade maktet slaktade de försvaret! Nu, när det gäller, utan ansvar för statens budget, kräver det 84 miljader. Borgarna har hitills dränerat staten på 150 miljader! Nä, satsa istället på det inhemska försvaret på polis, rättsväsenet, tull etc. Och på våra pensionärer! Vår försvarsminter Hultqvist har mitt fulla förtroende och det har han bevisat med nödvändiga och realistiska ökade satsningar.

  2. Håller med B Lind! Blir en mer höger extrem styrning, fördel privata hälsoc. med ”friska” anslutna. Redan nu extra 6 miljoner tilldelade privata av högern! Trots att Backgård egen region visar på underskott!!

  3. ja men de är så centern arbetar, man anställer sina centermedlemmar fast deras CV utvisar vilken inkometens denna anställde utvisar. max 2 år på samma arbetsplats. sen s.k kicken osv. inom centern är inkompetens en merit? ja men de verkar ju så!

  4. Alla torde kunna se att detta är en politisk rekrytering. Centerpartiet stärker sin maktbas i länet. Hurra…? eh…!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Kaunisanställd buskör

JUNOSUANDO: På jobbet hanterar han bland annat säkerhetsfrågor för malmbilarna. På fritiden gör han burnouter och buskör på byn. Nu har invånarna i Junosuando fått nog.

Kärlek över stängd gräns

Den stängda gränsen har haft stor påverkan på mångas liv vid svenskfinska gränsen, och idag startar Haparandabladet en artikelserie för att dokumentera vittnesmål från gränsstängningen. Det första vittnesmålet kommer från Olivia Lilleberg och Hussein Naseri.

Elisabeth Holmgren
Hon uppfann brevlådeshopping

När Coronapandemin var ett faktum kunde Elisabeth Holmgren, själv tillhörandes en riskgrupp, inte längre resa runt och sälja kläder. Då föddes hennes idé om brevlådeshopping.