fbpx

Utbrott av covid-19 vid Övertorneå hälsocentral

Covid-19-smitta har upptäckts bland vårdade patienter och personal på Övertorneå hälsocentral. Smittspårning pågår och hittills har sju personer ur personalen bekräftats vara smittade.

För närvarande råder intagningsstopp på OBS-avdelningen och ytterligare åtgärder kan bli aktuella beroende på hur läget utvecklar sig, uppger region Norrbotten på sin hemsida. Smittspridningen upptäcktes under veckan. Övertorneå har inte haft ett enda bekräftat covidfall sedan vecka 51 då fyra fall konstaterades.
– Vi har bra kontroll på läget, det kanske låter mer illa än vad det är. Men det här kommer inte att påverka patientsäkerheten. I allmänhet är läget ändå stabilt, trots att vi har ett ansträngt personalläge, säger Marie Stenback, Verksamhetschef primärvården Östra Norrbotten.

Sju personer ur personalen har konstaterats smittade samt tre patienter. Det är svårt att säga hur smittan har kommit in i verksamheten och smittspårning pågår i nuläget.

Antalet bekräftade fall i Norrbotten under onsdagen och torsdagen denna vecka är ytterligare 260 personer. Totalt 8.310 har nu konstaterats vara smittade i Norrbotten, under torsdagens förmiddag vårdas 34 personer med Covid-19 på sjukhus i länet, varav fem på IVA. Ytterligare fyra personer med bekräftad covid-19 har avlidit i länet och totala dödstalet är nu 140 personer.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Utbrott av covid-19 vid Övertorneå hälsocentral

 1. Mycket märkligt om smittan kommit in till HC redan den 28 dec? Har man verkligen inte – i ett tidigare skede- kunnat ha bättre kontroll eller vidtagit utökade restriktioner och kontroller bland de anställda? Har ambulanspersonal och hemtjänsten blivit extra kontrollerade, de som far runt i alla byar med risk för massiv spridning bland äldre? Därtill har finska Lappland haft en spridning bland finska fjällturister. Har spridningen rentav kommit därifrån till bl.a. personal på våra Hälsocentraler? Mycket, mycket oroande situation i dessa områden. Ta smittspårning även över gränsen! Absolut inget elakt menat, utan detta är allvar.

 2. Såg en annons att det är karokekväll i Ylitornio fredag och lördag, passa på när man har chans att umgås…

  • Efter några drinkar glömmer man dessutom tråkigheter som virus och avstånd – problemet löst …

 3. Detta är knappast förvånande med tanke på inställningen att ”alla ska gå igenom det” – helt i linje med myndigheternas beslut att släppa smittan fri förra vintern! Saknar man helt konsekvenstänk eller bryr man sig bara inte?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN