fbpx

Vasa värme säljer sina fjärrvärmeverk

I fjol avslöjade och bevakade HB den tilltänkta affären med försäljning av Haparanda värmeverk mellan Haparanda kommun och Vasa värme. 51 procent av aktierna var tänkt att gå till försäljning och kommunens kvarvarande ägande i bolaget skulle utgöras av 49 procent, men affären stoppades och kommunen beslutade att som ensam ägare satsa på att uppföra ett nytt värmeverk. Om affären med Vasa värme hade blivit av hade troligen inte bolaget blivit långvariga ägare till Haparandas värmeverk. Enligt en nyhet som publicerats på infrastrukturnyheter så förvärvar Solör Bioenergi Vasa Värme och de sex fjärrvärmeverken i Kalix, Edsbyn, Alfta, Ekerö, Malmköping och Krokek.
– Framöver är vi verksamma i 81 kommuner i Sverige och 17 kommuner i Norge, och vi levererar säker och ren energi enligt de högsta ESG-standarderna. Vi ska fortsätta vår tillväxtstrategi med små och medelstora förvärv, säger Martinus Brandal, ordförande och CEO för Solör Bioenergy Group, i publikationen på infrastrukturnyheter.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Vasa värme säljer sina fjärrvärmeverk

 1. Ni har glömt KD som var så tvärsäker på att kommunen skulle sälja till Vasa Värme och behövde inga upphandlingar.

 2. Ang Centern…lite ”off topic” Centern vill sälja ut all offentlig egendom som går någotsånär med vinst…All förlustgenererande verksamhet skall det offentliga stå för verkar det..plus den enorma satsningen med bidrag i Vindkraftverksamheten uppe i Norr. och glöm ej Måddans Styre i Vattenfall. har ej kollat dom nya ägarna av Vasa energi…men en säker kostnadsökning blir det…Kapitalet skall förvaltas ,, om jag själv investerar i tex fonder så är ju kravet att dom skall ge avkastning.

 3. Bönder och Centerpartiet, hur kan priset på mellanmjölk mellan bönders Norrmejerier och ICA mjölk skilja 3 kr/liter. ICA 9,95, Norrm. 12,95 kr. Båda använder svenskt mjölk!

 4. Centerp säger sig vara landsbygdens parti. Fakta, Försäkringskassan lade de ner 2008 i samtliga kommuner i länet. Nu gäller det Arbetsförmedlingen som slaktas av detta parti. De medverka Postens nedläggning liksom Kronofogdes och Skogsvårdstyrelsen nedlägging De privatisera Apotek, Bilprovning . Tack vare statens ansvar har vi kvar Apotek och bl.a. Bilprovning. Hur länge får detta högerparti kalla sig som landsbygdens parti, för utom bönderna som är extremt bidragsberoende. Bönder prata om vår bristande livsmedelsfösörjning i Sverige? Jaha, vem har det ansvaret, jo bönderna själva, vem annars? Men de vill ha bidrag av oss skattebetalare för att ändra produktionen!

 5. C +M+Sjukvårdspartiet, stred för att sälja Haparandas skattebetalares(kommunmedborgares) värmeverk till Vasavärme!
  Socialdemokraterna lyckades stoppa affären! Vem som blivit slutgiltig leverantör av värme till Haparanda kommun och dess medborgare om inte sossarna stoppat affären. Det kan vi fråga den styrande koalitionen om! Ge dem ALDRIG mandat att styra vår fina kommun!

 6. drar dom högerliberala i stan en lättnadens suck? främst k-rådet och i hög grad sjp som var dom mest drivande och sälja ut kommunmedborgarnas tillgångar till de privata kapitalet. ok de är högerns värderingar. har kollat de nya bolagets status. och de ser skrämmande ut. tur för högern att de inte blev nån affär med wasa.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.