fbpx

Hundar och hästar omhändertagna

Cirka 80 hundar och tre hästar har omhändertagits i en by i Tornedalen. De saknar pass och har olovligen förts in i Sverige, enligt Länsstyrelsen i Norrbotten.

Länsstyrelsen i Norrbottens län, tillsammans med polis, har omhändertagit omkring 80 hundar samt tre hästar som olovligen ska ha förts in i Sverige. Hundarna är av olika raser och flera är valpar.

”Vi fick en anmälan om ett större antal hundar. Vi arbetar med ärendet just nu och kan inte lämna några fler kommentarer då handläggning pågår”, säger Anna Modig, enhetschef på djurskyddsenheten i en kommentar på myndighetens sajt.

Nu ska Länsstyrelsen utreda vad som ska görs med djuren.

”Vi för en dialog med Jordbruksverket i frågan”, säger Anna Modig.

P4 Norrbotten var först med att rapportera om omhändertagandet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Hundar och hästar omhändertagna

  1. Verkligen tragiskt. Stackars djur 🥲Man blir jätte ledsen när man läser hur grymma människor är😢

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.