fbpx

Anstalten i Haparanda växer så det knakar

Anstalten i Haparanda. Foto: Eva Spiik

Eventuellt kan upp till 150 personer få sin försörjning som kriminalvårdare i Haparanda nästa år.

Till våren utökas anstalten i Haparanda med 27 platser och ett 20-tal tjänster. Och nästa år kan anstalten växa med ytterligare 104 platser och drygt 80 tjänster.

Kriminalvårdens generaldirektör fattade nämligen i måndags ett inriktningsbeslut om att det ska skapas ytterligare 400 platser på sex slutna anstalter i landet, bland annat i Haparanda.

Enligt kriminalvårdschefen i Norrbotten, Janne Wallin, har de ”provtryckt” för 104 platser. Men om det blir så kommer en djupanalys att avgöra.

Ger GD grönt ljus så är det dock inte omöjligt, enligt Wallin, att anstalten kommer nästa år att ha 150 anställda, inklusive vikarier.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “Anstalten i Haparanda växer så det knakar

 1. Jättebra för våran by…även vården behöver folk…
  Nu är det bara att hugga i…

 2. märkligt måste man ju få tycka…Våran minister Morgan Johansson samt andra höjdare inom Socialdemokraterna tjatar om att brottsligheten aldrig varit så låg som den nu är i Sverige, lika fullt byggs det nya och större fängelser samtidigt som det talas om att återöppna gamla nedlagda fängelser.. kan man misstänka att det är någon/några som far med lögner ang kriminalvårdens stora expansion vad gäller förbättringsanstalter… även vore det intressant att få veta vad slags folk som hamnar i dessa våra fängelser….

 3. Mycket intressant och med en statlig arbetsgivare, där varken kommunen med sina besparningar eller någon affär med försäljningssiffror spelar roll.

  Mycket bra att vi får lite konkurrens om arbetstagare också och inte av arbetsgivare som det hittils varit.

  Kanske även kommunen börjar så småningom lyssna på sina medarbetare? Redan nu görs helsidesannonser om vikariebrist, men det är ju ingen som längre vill jobba åt en arbetsgivare som skiter i sin personal.

 4. Bra på alla sätt! Haparanda har begåvats med det vi känner som fängelse sen 1860-talet och själv har jag haft min inkomst därifrån i över 20 års tid!!!

  • Örjan: Att fängelset med vissa inventarier ”andas gårdagen” visste man ju redan. Kul att du inte gör det trots 20 åt på fängelset! Hatten av för dig. Guldklocka om 5 år.

 5. Vilka meriter ska man ha för att kunna jobba på fängelset? Vilken utbildning?Lön? Är det någon som vet?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.