fbpx

Anstalten i Haparanda växer så det knakar

Anstalten i Haparanda. Foto: Eva Spiik

Eventuellt kan upp till 150 personer få sin försörjning som kriminalvårdare i Haparanda nästa år.

Till våren utökas anstalten i Haparanda med 27 platser och ett 20-tal tjänster. Och nästa år kan anstalten växa med ytterligare 104 platser och drygt 80 tjänster.

Kriminalvårdens generaldirektör fattade nämligen i måndags ett inriktningsbeslut om att det ska skapas ytterligare 400 platser på sex slutna anstalter i landet, bland annat i Haparanda.

Enligt kriminalvårdschefen i Norrbotten, Janne Wallin, har de ”provtryckt” för 104 platser. Men om det blir så kommer en djupanalys att avgöra.

Ger GD grönt ljus så är det dock inte omöjligt, enligt Wallin, att anstalten kommer nästa år att ha 150 anställda, inklusive vikarier.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “Anstalten i Haparanda växer så det knakar

  1. Jättebra för våran by…även vården behöver folk…
    Nu är det bara att hugga i…

  2. märkligt måste man ju få tycka…Våran minister Morgan Johansson samt andra höjdare inom Socialdemokraterna tjatar om att brottsligheten aldrig varit så låg som den nu är i Sverige, lika fullt byggs det nya och större fängelser samtidigt som det talas om att återöppna gamla nedlagda fängelser.. kan man misstänka att det är någon/några som far med lögner ang kriminalvårdens stora expansion vad gäller förbättringsanstalter… även vore det intressant att få veta vad slags folk som hamnar i dessa våra fängelser….

  3. Mycket intressant och med en statlig arbetsgivare, där varken kommunen med sina besparningar eller någon affär med försäljningssiffror spelar roll.

    Mycket bra att vi får lite konkurrens om arbetstagare också och inte av arbetsgivare som det hittils varit.

    Kanske även kommunen börjar så småningom lyssna på sina medarbetare? Redan nu görs helsidesannonser om vikariebrist, men det är ju ingen som längre vill jobba åt en arbetsgivare som skiter i sin personal.

  4. Bra på alla sätt! Haparanda har begåvats med det vi känner som fängelse sen 1860-talet och själv har jag haft min inkomst därifrån i över 20 års tid!!!

    • Örjan: Att fängelset med vissa inventarier ”andas gårdagen” visste man ju redan. Kul att du inte gör det trots 20 åt på fängelset! Hatten av för dig. Guldklocka om 5 år.

  5. Vilka meriter ska man ha för att kunna jobba på fängelset? Vilken utbildning?Lön? Är det någon som vet?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF