fbpx

Föreslår bidrag till skärgårdstur

HAPARANDA: Tillväxtenheten föreslår att Kommunstyrelsen beviljar att bidrag till Laponia Rederi AB på 15.000 kronor ämnat till framkörningskostnaden för en skärgårdskryssning till Sandskär alternativt Malören. 

Laponia Rederi Ab har på regelbunden basis under flera år genomfört kvällskryssningar till Sandskär och Malören, från Seskarö. Enligt tjänsteskrivelsen har rederiet vissa år fått stöd på 15.000 kronor för framkörningskostnaden.
” Då beläggningen på turerna är väldigt väderberoende och att vi i år sannolikt kan förvänta oss att många fortfarande i sommar kommer att ha tveksamheter till att umgås så tätt inpå andra, så är tillväxtenheten bedömning att det är tveksamt om man kommer att kunna fullbelägga två turer. Turerna är dock populära och har blivit lite av en tradition, varför det finns anledning till att stötta i alla fall en framkörningskostnad. Laponia Rederi AB har sitt säte på Seskarö”, skriver Haparanda stads näringslivsstrateg Tomas Björnfot i förslaget till kommunstyrelsen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Föreslår bidrag till skärgårdstur

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.