fbpx

Föreslår bidrag till skärgårdstur

HAPARANDA: Tillväxtenheten föreslår att Kommunstyrelsen beviljar att bidrag till Laponia Rederi AB på 15.000 kronor ämnat till framkörningskostnaden för en skärgårdskryssning till Sandskär alternativt Malören. 

Laponia Rederi Ab har på regelbunden basis under flera år genomfört kvällskryssningar till Sandskär och Malören, från Seskarö. Enligt tjänsteskrivelsen har rederiet vissa år fått stöd på 15.000 kronor för framkörningskostnaden.
” Då beläggningen på turerna är väldigt väderberoende och att vi i år sannolikt kan förvänta oss att många fortfarande i sommar kommer att ha tveksamheter till att umgås så tätt inpå andra, så är tillväxtenheten bedömning att det är tveksamt om man kommer att kunna fullbelägga två turer. Turerna är dock populära och har blivit lite av en tradition, varför det finns anledning till att stötta i alla fall en framkörningskostnad. Laponia Rederi AB har sitt säte på Seskarö”, skriver Haparanda stads näringslivsstrateg Tomas Björnfot i förslaget till kommunstyrelsen.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Föreslår bidrag till skärgårdstur

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Vindkraftspark kan störa världsarv

Fyra av världsarvspunkterna i Struves meridianbåge ligger i den svenska delen av Tornedalen, på bergen Tynnyrilaki (Haparanda), Pullinki (Övertorneå), Jupukka (Pajala) och Perävaara (Kiruna), enligt Unesco ett arv att värna, bevara och utveckla för kommande generationer. Nu behövs en särskild, fördjupad studie om hur vindkraftverk påverkar världsarvet.

Kuppartat årsmöte i STR-T

Årskongressen för Svenska Tornedalingars Riksförbund-Tornionlaaksolaiset, STR-T, skedde i helgen under kuppartade former. Ovetandes fick stora delar av styrelsen gå och ett flertal av dem uppger sig vara chockade.