fbpx

Gropen töms på vatten

Nu töms gropen. Foto: Pirita Jaako

Gropen har förfulat omgivningen intill Victoriatorget ett bra tag, men nu tas nya steg för att få till en attraktiv plats.

Förbipasserande har lagt märke till en pump som ligger i vattnet i gropen. Nu ska den tömmas på vatten. Detta kommer att ta cirka två veckor.

– Vi har planer på att ta bort betongpålarna, säger Jimmy Henriksson, teknisk chef vid Haparanda kommun.

Om detta ska göras under sommaren eller på hösten beror på markläget.

– Är det för mjukt att gå in och ta bort dem så väntar vi med det, säger Henriksson och uppger att det kommer att ske antingen under sommaren eller på hösten när marken frusit lite.

Vad händer efter det?

– Målet är att göra området attraktivt. Vi har kört en del massor dit, men vi måste ta hänsyn till fåglarna som häckar och kan inte göra arbeten då, men målet är att göra ytan så att den blir attraktiv. Det är en exploateringsfastighet, så kommer det någon som vill köpa fastigheten för att göra någonting som är intressant för kommunen så kommer den att bebyggas, svarar Henriksson.
– Så den ska vara redo för att kunna bebyggas och se bra ut under tiden vi har den.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

10 kommentarer på “Gropen töms på vatten

 1. Många fåglar som häckar i gropen varför töms den nu? Har inte den tekniska chefen någon som helst humanitär tankeverksamhet? Vänta till hösten i stället, förstår inte denna brådska? Även fåglarna är värda att få leva. Ni har ju redan förstört häckningsplatsen för backsvalorna.

   • Tro fan det… folk respekterar inte djurlivet… fåglarna har bon och ungar som de skyddar emot idiotiska människor!

  • Tekniska chefen bör studera vad är ett artskyddsbrott. Det är precis det som nu händer i gropen där skäggdoppingen ruvar.

  • Kan du läsa ? Jimmy Henriksson säger ju att arbeten görs inte när fåglarna häckar. Sen kan fåglar flyga så de byter plats om dom inte känner sig bekväma med det nya .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka