fbpx

HB presenterar: Värmeverket och jakten på den försvunna skatten

Haparanda värmeverk. Foto: Lisette Olsson-Höghäll.

HB avslöjade 1 juni i år att VD Pär Gabrielsson vid Haparanda Värmeverk AB var engagerad som konsult i strid med lagen. Det gav snabbt resultat. Redan 4 juni begärde Värmeverket att få komma in med en självrättelse till Skatteverket. Det har lett till en omfattande skatt(e)jakt med målet minsta möjliga skatt för alla inblandade. Enligt en skattehandläggare på Skatteverket beräknas myndigheten komma med ett beslut i december.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “HB presenterar: Värmeverket och jakten på den försvunna skatten

 1. Märkligt att det är bara 1 parti i Haparanda som verkar bry sig om hur skattebetalarnas pengar används. Om det fortsätter med denna låt-gå-stil så behöver ingen ta konsekvenserna om man medvetet agerar felaktigt och som dessutom belastar alla skattebetalare. De flesta förstår att Anställningsavtalet för VD för värmeverket är upplagt så att han skall betala minimalt med skatt.

 2. Svårt att förstå att inte S, M och Kd reagerar och agerar när Värmeverket mer eller mindre dräneras på resurser…..och på ett tveksamt sätt.
  De övriga ansvariga partierna nöjer sig med att bara titta på och fortsatt vara förundrade över Om……….det är något som händer…eller…?
  /Anders Rönnqvist, grpledare för Sjukvårdspartiet

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.