fbpx

HB presenterar: Värmeverket och jakten på den försvunna skatten

Haparanda värmeverk. Foto: Lisette Olsson-Höghäll.

HB avslöjade 1 juni i år att VD Pär Gabrielsson vid Haparanda Värmeverk AB var engagerad som konsult i strid med lagen. Det gav snabbt resultat. Redan 4 juni begärde Värmeverket att få komma in med en självrättelse till Skatteverket. Det har lett till en omfattande skatt(e)jakt med målet minsta möjliga skatt för alla inblandade. Enligt en skattehandläggare på Skatteverket beräknas myndigheten komma med ett beslut i december.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “HB presenterar: Värmeverket och jakten på den försvunna skatten

 1. Märkligt att det är bara 1 parti i Haparanda som verkar bry sig om hur skattebetalarnas pengar används. Om det fortsätter med denna låt-gå-stil så behöver ingen ta konsekvenserna om man medvetet agerar felaktigt och som dessutom belastar alla skattebetalare. De flesta förstår att Anställningsavtalet för VD för värmeverket är upplagt så att han skall betala minimalt med skatt.

 2. Svårt att förstå att inte S, M och Kd reagerar och agerar när Värmeverket mer eller mindre dräneras på resurser…..och på ett tveksamt sätt.
  De övriga ansvariga partierna nöjer sig med att bara titta på och fortsatt vara förundrade över Om……….det är något som händer…eller…?
  /Anders Rönnqvist, grpledare för Sjukvårdspartiet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sjöräddningen planerar etablering i skärgården

Sjöräddningen planerar att etablera sin verksamhet permanent i Haparanda-Kalix skärgård. Och redan nästa sommar kan en räddningsbåt finnas på plats i Kalix för att en frivillig besättning ska kunna övas och senare etableras som sjöräddare.

Sveriges bästa skolkommun

För andra året i rad har Lärarförbundet rankat Övertorneå till Sveriges bästa skolkommun. Pajala klättar rejält och placeras som etta när det gäller lärartäthet. Haparanda tappar däremot placeringar.