fbpx

Hett stoff om värmeverket i HB

Konsulterna i värmeverksskandalen i Haparanda verkar ha agerat som ungar i ett bollhav på IKEA – fast i stället för färggranna bollar har konsulterna rumlat omkring i ett ”hav” av pengar och egna fakturor! Och på något sätt fått igenom kopierade kostnader månad efter månad, år efter år i stigande ”penningvärde”?

Hoppas alla Haparandabor som betalar skatt läser Haparandabladets artikel och redovisning över vilka ”kostnader” som runnit mellan fingrarna på kommunen och tydligen accepterats av kommunens högsta ledning (läs kommunalrådet Sven Tornberg)?

Några av konsultbolagen har ju varit smartare och ansträngt sig att variera konsultkostnaderna varje månad för att se mer ”arbetsmässiga” ut?

Jämfört med bollhavet fullt av pengar så har Pajala kommuns ”lekstuga” stannat vid en sandlåda med hink och spade och inget bollhav med prasslande sedlar och ”kopierade månadsfakturor”. Hedrande! Dessutom har man valt ”lekkompisarna”
– inte alla fick vara med och leka. Hedrande igen. Det finns gamla gubbar som fortfarande har hedern i behåll – man blir nästan tårögd!

Att det sedan finns kommunalråd i Haparanda (bara?) som ja, sitter nöjd, och inte reagerar på något sätt är ju minst sagt märkligt – meeen, det är ju inte hans egna pengar som det handlar om, eller är det fel och fult sagt?

Med förhoppning att Haparandaborna lusläser HB från den 4/6 sidorna 6-7 – kanske ändrar det till och med den politiska ställningen kommande val i gränsstaden Haparanda –
en slags ny (guld-)gruva i Tornedalen!

Topsecret business

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Hett stoff om värmeverket i HB

 1. Man tar sig för pannan! (Ursäkta ordvitsen!)
  Men, ärligt…vad sysslar dom i Hapda fjärrvärmervekets ledning med? Mjölkar pengar till sina gamla jobbarpolare med stålar så dom får en skön pension till sig själva!? Ge er nu va? Hoppas styrelsen kräver svar varför konsultkostnader på flera miljoner behövs för inköp av nytt fjärrvärmeverk?
  Kräv en extern utredning av oberoende part omgående!
  Och låt inte kso vara inblandad – ned tanke på hans försvarande av hela förfarandet!

 2. Orkar inte läsa om såna här nyheter nån mer. Man blir alltid lika deprimerad av att läsa sånt här och vad kan man göra åt saken. Inget.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka