Klart: Survivor Finland spelas in i Haparanda skärgård

Under onsdagen kom det officiella beskedet om det som HB avslöjade för flera veckor sedan: att finska Survivor (Robinson) spelas in i skärgården med Cape East som bas för produktionen.

Tobias Lindfors, ägare av Cape East och Pite Havsbad Group, ser positivt på valet av produktionsbas.

– Vi har nu över 200 personer som bor och jobbar på Cape East med produktionen för både Sverige och Finland. Många nya arbetstillfällen och vi får visa upp vår fantastiska natur vilket känns otroligt bra, man får gåshud, säger Tobias Lindfors i ett pressmeddelande.

Survivor Finland har finska kändisar som deltagare och inspelningen inleds under torsdagen – alltså parallellt med inspelningen av svenska Robinson. Den finska programledaren blir Juuso Mäkilähde.

Fram till den 6 september kommer Cape East vara vigd åt både den svenska och den finska produktionen.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

14 kommentarer på “Klart: Survivor Finland spelas in i Haparanda skärgård

 1. Häftigt! Då ska jag titta på Robinson för första gången. Kul också att Cape east får en riktigt stor bokning!

 2. Snart 6000 döda i Sverige. Ja, den svenska ”strategin” av att medvetet tillåta viruset spridas har verkligen gått snett.

  FHM har ännu inte gett upp flocken. Det leder till mångdubbelt fler döda i landet.

  Sverige går tvärt emot WHO och hela den övriga världen. Därför har vi så många döda.
  Och nej, andra länder kommer inte att ”hinna ikapp” Sveriges dödstal.

  • Låt gärna finnarna komma hit och bidra till svensk välfärd! Moms, snusskatt, alkoholskatt och räkningar på Cape East för finska Robinson blir bra pengar för Sverige! Att man sen kan fnysa åt varandra med förakt är en annan sak, men pengar luktar inte…

 3. Såå roligt! Nu får Haparandas fina skärgård den uppmärksamhet den förtjänar! Ett uppsving för turismen och fin PR av vår fina natur! Bra jobbat! 💪

 4. Vore intressant om HB kunde tala om de finska inspelningarna kommer att äga rum. Kanske på öarna i Torneå skärgård?

 5. Voi voi.alla i haparanda har finsk släkt o vänner svensson blir efter en öl oftast pratglad o erkänner rötter från finland.men dom är ju riktiga finnar med efternamn som har bytts redan några gånger 😆

 6. Happisbo, nu är det väl omvänt det är vi som är lillebror numera …. jag välkomnar alla som vill komma till Haparanda och Norrbotten nu och i framtiden…

  • jovisst nog är ju folket välkomna till Happis, förutom de finska folket då, man har ju tröttnat på de folket på sistone, men kul med all reklam vi får och allt klirr i kassan dessutom.

    • Har svenskarnas strategi verkligen gått snett? Länder som haft lock down har fått en andra våg av corona.

    • jk, vem säger att svensk strategi gått snett? Vi har inte facit förrän om kanske två år… runt om i världen flaggas för nya smittspridningar så vi kan idag inte säga något om vem som hade rätt/fel strategi

 7. håll er till suooomi, har ingenting här och göra, men de klart lillebror blir avundsjuk och ska ha de samma som storebror, inget nytt….

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Klippan tar strid

Personalen på Klippans äldreboende i Haparanda säger att de mår ”skitdåligt” och att de tänker kriga för att personalminskningar och ytterligare försämringar på boendet ska stoppas.

Römppähölkkä i granna höstfärger

När Römmpähölkkä inte kunde arrangeras på grund av Covid-19, tog Skidspårsföreningen den till en ny nivå och ett hundratal deltagare tog sig runt en valfri sträcka på elljusspåret i Pajala.

Utdömt badhus öppnar igen

I februari stängdes det åldersstigna badhuset i Pajala då det befarades att väggarna kunde rasa in. De politiska partierna var alla överens om att bygga ett nytt. Men under sommaren har badhuset reparerats och i kommande månadsskifte öppnas portarna igen. Blir det nu något nytt badhus?

Kämpar mot finsk vindkraft

Överklagningstiden för vindkraftsprojektet Karhakkamaa på finska sidan mitt emot Risudden och Korpikylä går ut den 5 oktober. Uppmaningen från den finska grupp som besökte några besöksanläggningar på svenska sidan i söndags är att de som har något emot planerna bör överklaga.

Pol/Svan tog hem seriesegern

Polcirkeln/Svanstein FF var spellediga i helgen, men blev seriesegrare i kavaj som man säger. Detta eftersom Vitå BK och Jokkmokks SK spelade oavgjort och Jokkmokk nu inte kan komma ifatt Tornedalslaget.

De kräver gång- och cykelväg

ERKHEIKKI Nu går folket i Mejabyarna ut i protest mot Trafikverkets planer på att endast anlägga en gång- och cykelväg, en ynka bit genom Erkheikki, på den tungt trafikerade väg 395.

”Haparanda har levererat i världsklass”

Efter att inspelningen av teve-serien Expedition Robinson avlutades i förra veckan konstaterar Joa Larback, som ligger bakom valet av inspelningsplats, att ”Haparanda har levererat i världsklass”.

HB granskar: Ojas miljonkonkurser

Patrik Oja lämnade jobbet som kommunchef i Haparanda under Barents Center-härvan för att gå över till entreprenören Mikael Fahlanders bolag. Sedan började han också bygga upp ett eget företagsimperium. HB har granskat vad som hänt med dessa företag.

Sparkraven läggs på Centralskolan

I Pajala lämnade tjänstemännen ett åtgärdsförslag för hur skolan ska spara pengar. Men utskottet väljer att inte följa det förslaget och lägger istället alla sparkrav på Centralskolan i Pajala.

Språkskolan sambo i Marielund

Efter 30 år i centrala Haparanda har nu Språkskolan blivit sambo med Marielundsskolan.
Gemensam rektor för de båda skolorna är nu Seija Fjellvind.

Letar guld med drönare

Kolari ligger inom ett geologiskt intressant område mellan Kaunisvaaragruvan och Hannukainenfyndigheterna. Nu flyger drönare i det svårprospekterade området och letar mineraler. Enligt Erik Mella på Pajala kommun kan det vara en tidsfråga innan de hittar guld.

Nya skolan har öppnat

Aspstrandens skola i Haparanda har genomgått en omfattande renovering inför skolstarten. – Det är otroligt fräscht, och jag är jättestolt över skolan, säger rektor Jarko Tuisku.