fbpx

Klart: Survivor Finland spelas in i Haparanda skärgård

Under onsdagen kom det officiella beskedet om det som HB avslöjade för flera veckor sedan: att finska Survivor (Robinson) spelas in i skärgården med Cape East som bas för produktionen.

Tobias Lindfors, ägare av Cape East och Pite Havsbad Group, ser positivt på valet av produktionsbas.

– Vi har nu över 200 personer som bor och jobbar på Cape East med produktionen för både Sverige och Finland. Många nya arbetstillfällen och vi får visa upp vår fantastiska natur vilket känns otroligt bra, man får gåshud, säger Tobias Lindfors i ett pressmeddelande.

Survivor Finland har finska kändisar som deltagare och inspelningen inleds under torsdagen – alltså parallellt med inspelningen av svenska Robinson. Den finska programledaren blir Juuso Mäkilähde.

Fram till den 6 september kommer Cape East vara vigd åt både den svenska och den finska produktionen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

14 kommentarer på “Klart: Survivor Finland spelas in i Haparanda skärgård

 1. Häftigt! Då ska jag titta på Robinson för första gången. Kul också att Cape east får en riktigt stor bokning!

 2. Snart 6000 döda i Sverige. Ja, den svenska ”strategin” av att medvetet tillåta viruset spridas har verkligen gått snett.

  FHM har ännu inte gett upp flocken. Det leder till mångdubbelt fler döda i landet.

  Sverige går tvärt emot WHO och hela den övriga världen. Därför har vi så många döda.
  Och nej, andra länder kommer inte att ”hinna ikapp” Sveriges dödstal.

  • Låt gärna finnarna komma hit och bidra till svensk välfärd! Moms, snusskatt, alkoholskatt och räkningar på Cape East för finska Robinson blir bra pengar för Sverige! Att man sen kan fnysa åt varandra med förakt är en annan sak, men pengar luktar inte…

 3. Såå roligt! Nu får Haparandas fina skärgård den uppmärksamhet den förtjänar! Ett uppsving för turismen och fin PR av vår fina natur! Bra jobbat! 💪

 4. Vore intressant om HB kunde tala om de finska inspelningarna kommer att äga rum. Kanske på öarna i Torneå skärgård?

 5. Voi voi.alla i haparanda har finsk släkt o vänner svensson blir efter en öl oftast pratglad o erkänner rötter från finland.men dom är ju riktiga finnar med efternamn som har bytts redan några gånger 😆

 6. Happisbo, nu är det väl omvänt det är vi som är lillebror numera …. jag välkomnar alla som vill komma till Haparanda och Norrbotten nu och i framtiden…

  • jovisst nog är ju folket välkomna till Happis, förutom de finska folket då, man har ju tröttnat på de folket på sistone, men kul med all reklam vi får och allt klirr i kassan dessutom.

   • Är väl inte finländarnas fel att svenskt strategi gått snett. Eller vad menar du?

    • Har svenskarnas strategi verkligen gått snett? Länder som haft lock down har fått en andra våg av corona.

    • jk, vem säger att svensk strategi gått snett? Vi har inte facit förrän om kanske två år… runt om i världen flaggas för nya smittspridningar så vi kan idag inte säga något om vem som hade rätt/fel strategi

 7. håll er till suooomi, har ingenting här och göra, men de klart lillebror blir avundsjuk och ska ha de samma som storebror, inget nytt….

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.