fbpx

Vill locka fler tv-produktioner till Haparanda

Nu satsar kommunen över en halv miljon kronor på ett samarbete som ska möjliggöra ytterligare produktion av upplevelsebaserad film/tv produktion i Haparanda.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har gett kommundirektören Lena Ekh i uppdrag att söka en samarbetspartner att teckna ett avtal med gällande köp av konsulttjänst avseende medieproduktion, upp till ett belopp motsvarande direktupphandlingsgränsen, som ligger på 615.312 kronor.
Konsultuppdraget avser enligt beslutsunderlaget, för- och projekteringsarbete för att möjliggöra produktion av upplevelsebaserad film/tv produktion i Haparanda. I uppdraget ingår produktion av en försäljnings/marknadsföringsfilm, vilken kommunen har fri dispositions- och nyttjande rätt till. Avsikten med tjänsteköpet är att möjliggöra framtida produktion av upplevelsebaserade film/tv produktioner i Haparanda.
– Vi vill ju naturligtvis se en fortsättning på det här med Robinson och vi har gett kommundirektören i uppdrag att skriva avtal med ett företag som har bra kontakter inom branschen. Hon undersöker möjligheten att komma överens om ett avtal. Det finns ju många produktioner som kan spelas in här i Haparanda. Vi måste smida medan järnet fortfarande är varmt, säger Sven Tornberg (C), kommunalråd.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka