fbpx

Vill locka fler tv-produktioner till Haparanda

Nu satsar kommunen över en halv miljon kronor på ett samarbete som ska möjliggöra ytterligare produktion av upplevelsebaserad film/tv produktion i Haparanda.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har gett kommundirektören Lena Ekh i uppdrag att söka en samarbetspartner att teckna ett avtal med gällande köp av konsulttjänst avseende medieproduktion, upp till ett belopp motsvarande direktupphandlingsgränsen, som ligger på 615.312 kronor.
Konsultuppdraget avser enligt beslutsunderlaget, för- och projekteringsarbete för att möjliggöra produktion av upplevelsebaserad film/tv produktion i Haparanda. I uppdraget ingår produktion av en försäljnings/marknadsföringsfilm, vilken kommunen har fri dispositions- och nyttjande rätt till. Avsikten med tjänsteköpet är att möjliggöra framtida produktion av upplevelsebaserade film/tv produktioner i Haparanda.
– Vi vill ju naturligtvis se en fortsättning på det här med Robinson och vi har gett kommundirektören i uppdrag att skriva avtal med ett företag som har bra kontakter inom branschen. Hon undersöker möjligheten att komma överens om ett avtal. Det finns ju många produktioner som kan spelas in här i Haparanda. Vi måste smida medan järnet fortfarande är varmt, säger Sven Tornberg (C), kommunalråd.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.