fbpx

Vill locka fler tv-produktioner till Haparanda

Nu satsar kommunen över en halv miljon kronor på ett samarbete som ska möjliggöra ytterligare produktion av upplevelsebaserad film/tv produktion i Haparanda.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har gett kommundirektören Lena Ekh i uppdrag att söka en samarbetspartner att teckna ett avtal med gällande köp av konsulttjänst avseende medieproduktion, upp till ett belopp motsvarande direktupphandlingsgränsen, som ligger på 615.312 kronor.
Konsultuppdraget avser enligt beslutsunderlaget, för- och projekteringsarbete för att möjliggöra produktion av upplevelsebaserad film/tv produktion i Haparanda. I uppdraget ingår produktion av en försäljnings/marknadsföringsfilm, vilken kommunen har fri dispositions- och nyttjande rätt till. Avsikten med tjänsteköpet är att möjliggöra framtida produktion av upplevelsebaserade film/tv produktioner i Haparanda.
– Vi vill ju naturligtvis se en fortsättning på det här med Robinson och vi har gett kommundirektören i uppdrag att skriva avtal med ett företag som har bra kontakter inom branschen. Hon undersöker möjligheten att komma överens om ett avtal. Det finns ju många produktioner som kan spelas in här i Haparanda. Vi måste smida medan järnet fortfarande är varmt, säger Sven Tornberg (C), kommunalråd.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN