fbpx

Vill locka fler tv-produktioner till Haparanda

Nu satsar kommunen över en halv miljon kronor på ett samarbete som ska möjliggöra ytterligare produktion av upplevelsebaserad film/tv produktion i Haparanda.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har gett kommundirektören Lena Ekh i uppdrag att söka en samarbetspartner att teckna ett avtal med gällande köp av konsulttjänst avseende medieproduktion, upp till ett belopp motsvarande direktupphandlingsgränsen, som ligger på 615.312 kronor.
Konsultuppdraget avser enligt beslutsunderlaget, för- och projekteringsarbete för att möjliggöra produktion av upplevelsebaserad film/tv produktion i Haparanda. I uppdraget ingår produktion av en försäljnings/marknadsföringsfilm, vilken kommunen har fri dispositions- och nyttjande rätt till. Avsikten med tjänsteköpet är att möjliggöra framtida produktion av upplevelsebaserade film/tv produktioner i Haparanda.
– Vi vill ju naturligtvis se en fortsättning på det här med Robinson och vi har gett kommundirektören i uppdrag att skriva avtal med ett företag som har bra kontakter inom branschen. Hon undersöker möjligheten att komma överens om ett avtal. Det finns ju många produktioner som kan spelas in här i Haparanda. Vi måste smida medan järnet fortfarande är varmt, säger Sven Tornberg (C), kommunalråd.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.