fbpx

Vill locka fler tv-produktioner till Haparanda

Nu satsar kommunen över en halv miljon kronor på ett samarbete som ska möjliggöra ytterligare produktion av upplevelsebaserad film/tv produktion i Haparanda.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har gett kommundirektören Lena Ekh i uppdrag att söka en samarbetspartner att teckna ett avtal med gällande köp av konsulttjänst avseende medieproduktion, upp till ett belopp motsvarande direktupphandlingsgränsen, som ligger på 615.312 kronor.
Konsultuppdraget avser enligt beslutsunderlaget, för- och projekteringsarbete för att möjliggöra produktion av upplevelsebaserad film/tv produktion i Haparanda. I uppdraget ingår produktion av en försäljnings/marknadsföringsfilm, vilken kommunen har fri dispositions- och nyttjande rätt till. Avsikten med tjänsteköpet är att möjliggöra framtida produktion av upplevelsebaserade film/tv produktioner i Haparanda.
– Vi vill ju naturligtvis se en fortsättning på det här med Robinson och vi har gett kommundirektören i uppdrag att skriva avtal med ett företag som har bra kontakter inom branschen. Hon undersöker möjligheten att komma överens om ett avtal. Det finns ju många produktioner som kan spelas in här i Haparanda. Vi måste smida medan järnet fortfarande är varmt, säger Sven Tornberg (C), kommunalråd.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

Förre landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) går till storms mot SVT:s ”Slaget om skogen” i Vetenskapens Värld. ”Jag har aldrig någonsin tidigare sett ett så osakligt och partiskt program i public service”, säger han. HB har också intervjuat SVT:s ansvarige utgivare som försvarar programmet.

Konsten som var för våldsam för kommunen

På Heart of Laplands Instagramkonto poserar den samiska konstnä­ren Anders Sunna på ett foto med en kalash­nikov. Kontot har också publicerat andra konst­verk med våldsinslag. En av Tornedalskommunerna har reagerat starkt och nu är konsten avpublicerad.

Kaunis om utsläpp i älven

Miljöchefen på Kaunis Iron, Emma Grönberg, uppger att gruvan inte påverkar miljöstatusen i älven, och att skumbildning förekommer både uppströms och nedströms Kaunis Irons verksamhet.

Stora löjfångster vid premiären

Löjfiskepremiären i söndags gav stora fångster av löja som innehöll gott om rom.
– Inget talar för att löjan är hotad, säger Ingvar Lerdin, Seskarö, ordförande i Norrbottens Kustfiskeförbund.