fbpx

Klippan tar strid

”Vi hinner knappt med den basala hygienen”, säger undersköterskor som protesterar mot ytterligare besparingar inom äldreomsorgen i Haparanda. Foto: Eva Spiik

Personalen på Klippans äldreboende i Haparanda säger att de mår ”skitdåligt” och att de tänker kriga för att personalminskningar och ytterligare försämringar på boendet ska stoppas.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Klippan tar strid

  1. Enligt de senaste prognoserna så kommer socialnämnden att göra ett nollresultat vid årsskiftet med de besparingar som ligger nu! Och med de extra pengarna som regeringen skickar ut till kommunerna så kommer det att bli plusresultat dom kommande åren! Så varför är man då så angelägna att försämra vården inom socialomsorg??

  2. De som fattar sådana här vansinniga beslut har noll och ingen verklighetsförankring. Blir ju helt orimliga arbetsvillkor på Klippan.

  3. Måste säga vilka krigare ni är på Klippan, vart är alla anhöriga till gamla? Stå upp bakom personalen, det är nu eller aldrig ni verkligen behövs, tänk på eran gamla, personalen går redan på knäna, så minskar man med 6 personal. Jag hejar på er, stå på er Klippans personal. Hoppas att hemtjänsten i Haparanda också börjar stå upp för sig, arbetsförhållandena är hemska, så hög sjukfrånvaro att vikarierna inte räcker till, så personal som redan jobbar 100 % måste stanna och jobba eller jobba extra på sina lediga dagar. Vart är äldrevården på väg? Vill inte bli gammal i Haparanda. Ni som tar dessa beslut kom och prova på hur det är att jobba inom vården i Haparanda, kanske ni också öppnar era ögon och inser vad ni håller på med. Usch skäms på er beslutsfattarna, det är människor som byggt upp detta land och ni lägger inget värde på dom eller på personalen, som vill göra ett värdigt arbete för våra gamla.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).