fbpx

Klippan tar strid

”Vi hinner knappt med den basala hygienen”, säger undersköterskor som protesterar mot ytterligare besparingar inom äldreomsorgen i Haparanda. Foto: Eva Spiik

Personalen på Klippans äldreboende i Haparanda säger att de mår ”skitdåligt” och att de tänker kriga för att personalminskningar och ytterligare försämringar på boendet ska stoppas.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Klippan tar strid

  1. Enligt de senaste prognoserna så kommer socialnämnden att göra ett nollresultat vid årsskiftet med de besparingar som ligger nu! Och med de extra pengarna som regeringen skickar ut till kommunerna så kommer det att bli plusresultat dom kommande åren! Så varför är man då så angelägna att försämra vården inom socialomsorg??

  2. De som fattar sådana här vansinniga beslut har noll och ingen verklighetsförankring. Blir ju helt orimliga arbetsvillkor på Klippan.

  3. Måste säga vilka krigare ni är på Klippan, vart är alla anhöriga till gamla? Stå upp bakom personalen, det är nu eller aldrig ni verkligen behövs, tänk på eran gamla, personalen går redan på knäna, så minskar man med 6 personal. Jag hejar på er, stå på er Klippans personal. Hoppas att hemtjänsten i Haparanda också börjar stå upp för sig, arbetsförhållandena är hemska, så hög sjukfrånvaro att vikarierna inte räcker till, så personal som redan jobbar 100 % måste stanna och jobba eller jobba extra på sina lediga dagar. Vart är äldrevården på väg? Vill inte bli gammal i Haparanda. Ni som tar dessa beslut kom och prova på hur det är att jobba inom vården i Haparanda, kanske ni också öppnar era ögon och inser vad ni håller på med. Usch skäms på er beslutsfattarna, det är människor som byggt upp detta land och ni lägger inget värde på dom eller på personalen, som vill göra ett värdigt arbete för våra gamla.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

STR-T bemöter kuppanklagelserna

STR-T:s gamla förbundsledning har beskrivit årskongressen i april, som kuppartad. En ny styrelsemedlem medger att allt kanske inte gick till enligt regelboken men att ”ändmålet helgar medlen”. Nya ordföranden Eva Kvist säger att inget i genomförandet gått felaktigt till. Hon ifrågasätter också att HB skriver om saken och frågar om tidningens källor.

HB granskar: Konsultkarusellen

HAPARANDA Kommunalrådet Sven Tornberg (C) har hela tiden prisat värmeverkets konsulter, deras höga kompetens och kommunledningens stora förtroende för dem. HB har nu granskat konsulterna som hittills kostat Haparanda värmeverk 7,8 miljoner kronor till och med april 2021. Och konsultfakturorna fortsätter att ticka in.

Kommunen köpte ut skyddsombudet

Mitt i bristen på vårdpersonal har Haparanda stad köpt ut en undersköterska som har arbetat prickfritt på äldreboendet Klippan i 38 år. Enligt kollegor beror det enbart på att hon har varit ett starkt skyddsombud.

VD fick oriktiga arvoden

Enligt aktiebolagslagen och skatteverket ska en vd vara anställd och inte konsult. Haparanda värmeverks vd har nu varit konsult i fyra år. En miss som kan kosta kommunen miljonbelopp om upplägget granskas.

”Staten måste sänka avkastningskravet”

Birger Lahti är riksdagsledamot och landsbygdspolitisk talesperson för (V). Han följer den hårdnade debatten vad gäller naturskog och avverkningar. ”Det enda raka är att staten sänker avkastningskravet på Sveaskog, för att bemöta miljökraven, säger han