fbpx

Klippan tar strid

”Vi hinner knappt med den basala hygienen”, säger undersköterskor som protesterar mot ytterligare besparingar inom äldreomsorgen i Haparanda. Foto: Eva Spiik

Personalen på Klippans äldreboende i Haparanda säger att de mår ”skitdåligt” och att de tänker kriga för att personalminskningar och ytterligare försämringar på boendet ska stoppas.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Klippan tar strid

  1. Enligt de senaste prognoserna så kommer socialnämnden att göra ett nollresultat vid årsskiftet med de besparingar som ligger nu! Och med de extra pengarna som regeringen skickar ut till kommunerna så kommer det att bli plusresultat dom kommande åren! Så varför är man då så angelägna att försämra vården inom socialomsorg??

  2. De som fattar sådana här vansinniga beslut har noll och ingen verklighetsförankring. Blir ju helt orimliga arbetsvillkor på Klippan.

  3. Måste säga vilka krigare ni är på Klippan, vart är alla anhöriga till gamla? Stå upp bakom personalen, det är nu eller aldrig ni verkligen behövs, tänk på eran gamla, personalen går redan på knäna, så minskar man med 6 personal. Jag hejar på er, stå på er Klippans personal. Hoppas att hemtjänsten i Haparanda också börjar stå upp för sig, arbetsförhållandena är hemska, så hög sjukfrånvaro att vikarierna inte räcker till, så personal som redan jobbar 100 % måste stanna och jobba eller jobba extra på sina lediga dagar. Vart är äldrevården på väg? Vill inte bli gammal i Haparanda. Ni som tar dessa beslut kom och prova på hur det är att jobba inom vården i Haparanda, kanske ni också öppnar era ögon och inser vad ni håller på med. Usch skäms på er beslutsfattarna, det är människor som byggt upp detta land och ni lägger inget värde på dom eller på personalen, som vill göra ett värdigt arbete för våra gamla.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Stora löjfångster vid premiären

Löjfiskepremiären i söndags gav stora fångster av löja som innehöll gott om rom.
– Inget talar för att löjan är hotad, säger Ingvar Lerdin, Seskarö, ordförande i Norrbottens Kustfiskeförbund.

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.