Klippan tar strid

”Vi hinner knappt med den basala hygienen”, säger undersköterskor som protesterar mot ytterligare besparingar inom äldreomsorgen i Haparanda. Foto: Eva Spiik

Personalen på Klippans äldreboende i Haparanda säger att de mår ”skitdåligt” och att de tänker kriga för att personalminskningar och ytterligare försämringar på boendet ska stoppas.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Klippan tar strid

  1. Enligt de senaste prognoserna så kommer socialnämnden att göra ett nollresultat vid årsskiftet med de besparingar som ligger nu! Och med de extra pengarna som regeringen skickar ut till kommunerna så kommer det att bli plusresultat dom kommande åren! Så varför är man då så angelägna att försämra vården inom socialomsorg??

  2. De som fattar sådana här vansinniga beslut har noll och ingen verklighetsförankring. Blir ju helt orimliga arbetsvillkor på Klippan.

  3. Måste säga vilka krigare ni är på Klippan, vart är alla anhöriga till gamla? Stå upp bakom personalen, det är nu eller aldrig ni verkligen behövs, tänk på eran gamla, personalen går redan på knäna, så minskar man med 6 personal. Jag hejar på er, stå på er Klippans personal. Hoppas att hemtjänsten i Haparanda också börjar stå upp för sig, arbetsförhållandena är hemska, så hög sjukfrånvaro att vikarierna inte räcker till, så personal som redan jobbar 100 % måste stanna och jobba eller jobba extra på sina lediga dagar. Vart är äldrevården på väg? Vill inte bli gammal i Haparanda. Ni som tar dessa beslut kom och prova på hur det är att jobba inom vården i Haparanda, kanske ni också öppnar era ögon och inser vad ni håller på med. Usch skäms på er beslutsfattarna, det är människor som byggt upp detta land och ni lägger inget värde på dom eller på personalen, som vill göra ett värdigt arbete för våra gamla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Ungdomsgården som försvann

För två år sedan öppnades en föreningsdriven ungdomsgård i Pajala. Den hade en minimal budget och anställda fick söka bidrag till drift och egen lön. I samband med pandemin hamnade verksamheterna i malpåse, och gården blev nerlagd.

Politikerna som gör affärer med kommunen

Haparandas politiska ledning är smått unik. Samtliga ledande politiker inom den styrande alliansen – utom kommunalrådet – är aktiva företagare. En del levererar varor och tjänster till kommunen. HB har kartlagt deras ekonomiska engagemang med kommunen – även när det gäller kommunala arvoden.

Pojke cyklade ned i öppet schakt

Under tisdagens kväll skadades en åttaåring då han cyklade ned i ett vattenfyllt schakt på en avgrävd gc-väg i Haparanda. – Han hade änglavakt, han hade kunnat bryta nacken, säger mamman Tiia Backman.

Flyktingpojken tvingades fly igen

JUNOSUANDO Den afghanska pojken kom in i pörtet hos Inga-Lill och Roger Poromaa i Junosuando, som en studsande och hoppande 13-årig virvelvind. Efter det senaste avslaget från Migrationsverket om utvisning när Zyarmal fyllt 18 år upplevde han att hoppet var ute och flydde från Sverige till ett annat land.

Spanienresa kritiseras

Kommundirektören Lena Ekh var i förra veckan på en semesterresa till Spanien, vilket har fått kommunanställda att reagera ”med bestörtning”, enligt flera tips till HB.

E4-trafik rakt genom byn

Under pågående vägarbete på E4 mellan Salmis och Vuono väljer många att ta vägen genom Vuono by. Nu är bybor rädda för att det ska ske en olycka då få håller hastighetsbegränsningen.

Hulkoff – metalmusiker och modern bard

Pär Hulkoffs nyutkomna skiva Pansarfolk säljer bra i både fysiska format och på digitala plattformar. HB tittar in bakom kulisserna hos en modern bard med fötterna i älvdalens bördiga mylla – där musiken växer fram ur flora, fauna och ett långt folkligt minne.

”Vindkraftsparken förstör landskapet”

Invånare och näringsidkare gör nu ett upprop mot den planerade vindkraftsparken.
– Tornedalen har ett riksintresse för friluftsliv, vi har höga naturvärden och är ett natura 2000-område och kulturbyggd sen långt tillbaka. Vi är förskräckta över att den här bilden kommer att förstöras totalt, säger Birgit Niva.