fbpx

Rösta JA i folkomröstningen av följande skäl

Har som en del andra redan deltagit i folkomröstningen och röstat JA, av följande skäl:

1 Har erfarenhet av privata vårdformer HÄR I HAPARANDA, när kommunen styrdes av progressiva och framåtsyftande socialdemokrater och grundar min Ja-röst på lokala fakta, inte på oseriös skrämselpropaganda. Var själv aktiv i KS när CAREMA, nuvarande VARDAGA valdes att ansvara för en vårdavdelning. Deltog i grundliga förberedande diskussioner inför upphandlingen, utvärderingar och uppföljningar som utfördes genomfördes under ledning av dåvarande ansvarig MAS. Rapporterna var positiva och medförde också positiva effekter på övriga kommunskötta avdelningar.

2 Carema fick sluta i Haparanda dels på grund av skrämselpropaganda från mindre seriösa upphandlingar på andra ställen i Sverige och framför allt på grund av skärpta krav från IVO (Socialstyrelsen) vilket också socialchefen och förra Mas-en informerade om på äldredagen 3 maj. Carema hyrde lokaler på Klippan av kommunen och när IVO skärpte hygienkraven kunde/ville(?) inte kommunen bygga om enligt kraven och Carema fick sluta här, men är i dag verksamma i många andra kommuner i landet under namnet VARDAGA. Det kan tilläggas att kommunen själv fick dispens av IVO och fortsatte vården på avdelningen utan ombyggnad, medan Carema ej fick dispens att göra det!

3 Enligt min grundideologi vinner samhället på att det finns alternativ att välja emellan; monopol, både offentliga och privata, blir gärna självgoda och oengagerade om det ej finns konkurrens. Det är så det svenska välfärdssamhället har kunnat byggas upp. För de anställda måste det ju dessutom alltid vara en fördel att kunna välja ny arbetsgivare i stället för att bara kunna gnälla och slå på röda missnöjeslarmknappen!

Lars Spolander

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Rösta JA i folkomröstningen av följande skäl

  1. Högerns grund ideologi med konkurrens är mellan privata företag! Men detta handlar om våra skattemedel! Det är ett underbetyg till s.k. företagare som måste leva på våra skattemedel! Titta bara under pandemin hur det skriker på bidrag, men skatter vill de inte höra talas om. Högerns s.k. frihetsreformer har bl.a inneburit” bemanningsföretag” inom vården som urholkar kommun och regioners ekonomi, är det detta Spolander menar att samhället vinner på!??

  2. högern spolander tycker om privata lycksökare som vi skattebetalare ska gödja. han har inga egentliga motiveringar varför inte vården kan bedrivas mer effektivt i kommunal regi. de är bara hans högervärderingar som gör att han röstar ja. för hans värderingar är att allt som vi skattebetalare vinner på ska för deras skam skull privatiseras för dom tycker inte om att staten eller en kommun ska äga någonting. men går det åt fanders för dom privata men då vill dom att vi skattebetalare ska kompensera dom för deras inkompententa företagande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.