fbpx

Rösta JA i folkomröstningen av följande skäl

Har som en del andra redan deltagit i folkomröstningen och röstat JA, av följande skäl:

1 Har erfarenhet av privata vårdformer HÄR I HAPARANDA, när kommunen styrdes av progressiva och framåtsyftande socialdemokrater och grundar min Ja-röst på lokala fakta, inte på oseriös skrämselpropaganda. Var själv aktiv i KS när CAREMA, nuvarande VARDAGA valdes att ansvara för en vårdavdelning. Deltog i grundliga förberedande diskussioner inför upphandlingen, utvärderingar och uppföljningar som utfördes genomfördes under ledning av dåvarande ansvarig MAS. Rapporterna var positiva och medförde också positiva effekter på övriga kommunskötta avdelningar.

2 Carema fick sluta i Haparanda dels på grund av skrämselpropaganda från mindre seriösa upphandlingar på andra ställen i Sverige och framför allt på grund av skärpta krav från IVO (Socialstyrelsen) vilket också socialchefen och förra Mas-en informerade om på äldredagen 3 maj. Carema hyrde lokaler på Klippan av kommunen och när IVO skärpte hygienkraven kunde/ville(?) inte kommunen bygga om enligt kraven och Carema fick sluta här, men är i dag verksamma i många andra kommuner i landet under namnet VARDAGA. Det kan tilläggas att kommunen själv fick dispens av IVO och fortsatte vården på avdelningen utan ombyggnad, medan Carema ej fick dispens att göra det!

3 Enligt min grundideologi vinner samhället på att det finns alternativ att välja emellan; monopol, både offentliga och privata, blir gärna självgoda och oengagerade om det ej finns konkurrens. Det är så det svenska välfärdssamhället har kunnat byggas upp. För de anställda måste det ju dessutom alltid vara en fördel att kunna välja ny arbetsgivare i stället för att bara kunna gnälla och slå på röda missnöjeslarmknappen!

Lars Spolander

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Rösta JA i folkomröstningen av följande skäl

  1. Högerns grund ideologi med konkurrens är mellan privata företag! Men detta handlar om våra skattemedel! Det är ett underbetyg till s.k. företagare som måste leva på våra skattemedel! Titta bara under pandemin hur det skriker på bidrag, men skatter vill de inte höra talas om. Högerns s.k. frihetsreformer har bl.a inneburit” bemanningsföretag” inom vården som urholkar kommun och regioners ekonomi, är det detta Spolander menar att samhället vinner på!??

  2. högern spolander tycker om privata lycksökare som vi skattebetalare ska gödja. han har inga egentliga motiveringar varför inte vården kan bedrivas mer effektivt i kommunal regi. de är bara hans högervärderingar som gör att han röstar ja. för hans värderingar är att allt som vi skattebetalare vinner på ska för deras skam skull privatiseras för dom tycker inte om att staten eller en kommun ska äga någonting. men går det åt fanders för dom privata men då vill dom att vi skattebetalare ska kompensera dom för deras inkompententa företagande.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.