fbpx

Kommundirektör ny ordförande i organisation

Lena Ekh är en meriterad styrelserepresentant som bland annat varit aktiv i styrelserna för Coop Norrbotten och HSB Norr, skriver Nyföretagarcentrum Nord i ett pressmeddelande. Sedan 2015 är Lena Ekh kommundirektör i Haparanda.
– Verksamheten är viktig och har stor betydelse för att öka nyföretagandet i Norrbotten. Nyföretagarcentrum är en neutral och kompetent nationell och regional aktör som fokuserar på livskraftiga företag. Det känns spännande att få vara en del av detta betydelsefulla arbete för att stärka länets näringsliv, säger Lena Ekh.
NyföretagarCentrum Nord har funnits i Norrbotten i fem år, först i Luleå och sedan även i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Överkalix och Arvidsjaur.
Kärnverksamheten är kostnadsfri rådgivningen till blivande och nya företagare och bygger på en samverkan mellan kommun samt lokalt och regionalt näringsliv. Under de verksamma åren har hittills 1.500 individuella rådgivningar ägt rum och av dem har resultatet blivit 550 nya företag i Norrbotten. Av dessa nya företag är 50 procent startade av kvinnor och 50 procent startade av män. Mer än 80 procent av företagen är fortfarande aktiva tre år efter start.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.