fbpx

Kommundirektör ny ordförande i organisation

Lena Ekh är en meriterad styrelserepresentant som bland annat varit aktiv i styrelserna för Coop Norrbotten och HSB Norr, skriver Nyföretagarcentrum Nord i ett pressmeddelande. Sedan 2015 är Lena Ekh kommundirektör i Haparanda.
– Verksamheten är viktig och har stor betydelse för att öka nyföretagandet i Norrbotten. Nyföretagarcentrum är en neutral och kompetent nationell och regional aktör som fokuserar på livskraftiga företag. Det känns spännande att få vara en del av detta betydelsefulla arbete för att stärka länets näringsliv, säger Lena Ekh.
NyföretagarCentrum Nord har funnits i Norrbotten i fem år, först i Luleå och sedan även i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Överkalix och Arvidsjaur.
Kärnverksamheten är kostnadsfri rådgivningen till blivande och nya företagare och bygger på en samverkan mellan kommun samt lokalt och regionalt näringsliv. Under de verksamma åren har hittills 1.500 individuella rådgivningar ägt rum och av dem har resultatet blivit 550 nya företag i Norrbotten. Av dessa nya företag är 50 procent startade av kvinnor och 50 procent startade av män. Mer än 80 procent av företagen är fortfarande aktiva tre år efter start.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN