fbpx

Kommundirektör ny ordförande i organisation

Lena Ekh är en meriterad styrelserepresentant som bland annat varit aktiv i styrelserna för Coop Norrbotten och HSB Norr, skriver Nyföretagarcentrum Nord i ett pressmeddelande. Sedan 2015 är Lena Ekh kommundirektör i Haparanda.
– Verksamheten är viktig och har stor betydelse för att öka nyföretagandet i Norrbotten. Nyföretagarcentrum är en neutral och kompetent nationell och regional aktör som fokuserar på livskraftiga företag. Det känns spännande att få vara en del av detta betydelsefulla arbete för att stärka länets näringsliv, säger Lena Ekh.
NyföretagarCentrum Nord har funnits i Norrbotten i fem år, först i Luleå och sedan även i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Överkalix och Arvidsjaur.
Kärnverksamheten är kostnadsfri rådgivningen till blivande och nya företagare och bygger på en samverkan mellan kommun samt lokalt och regionalt näringsliv. Under de verksamma åren har hittills 1.500 individuella rådgivningar ägt rum och av dem har resultatet blivit 550 nya företag i Norrbotten. Av dessa nya företag är 50 procent startade av kvinnor och 50 procent startade av män. Mer än 80 procent av företagen är fortfarande aktiva tre år efter start.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.