fbpx

Koalitionen spricker

Sjukvårdspartiet tvingas bort från den styrande koalitionen i Haparanda efter att ha gjort gemensam sak med Socialdemokraterna och sparkat kommundirektören.

Under söndagskvällen blev det klart efter att fullmäktigegrupperna för Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna röstat i frågan.

I ett pressmeddelande från de kvarvarande partierna är anledningen till att SJVP lämnar samverkan att partiet ”inte vill respektera det samverkansavtal som ingicks mellan de styrande partierna efter valet 2018”.

Det uppges vidare att det under en lång tid har funnits olika syn på det politiska arbetssättet mellan partierna i koalitionen.

”Det är inte hållbart att ett parti som ingår i en samverkan mellan fyra partier ställer sig vid sidan av och söker stöd för sin uppfattning hos oppositionen. Är det en samverkan så är det samverkan fullt ut som gäller och då är det majoritetens uppfattning som gäller. Ställer man inte upp på det så lämnar man den samverkan som finns”, säger Sven Tornberg (c), Niklas Olsson (m) och Lars-Erik Wikberg (kd).

Samverkan mellan C, M och KD fortsätter, men de är beredda på att ställa sina platser till förfogande ”om en dokumenterad och organiserad gruppering som är större än den nu styrande kommer till stånd i fullmäktigeförsamlingen”.

Enligt Anders Rönnqvist (SJVP) har de blivit utkastade för att de inte är eniga i arbetsmiljöåtgärderna till följd av den utredning som nyligen utfördes.

Vid ett extrainsatta kommunstyrelsemöte gjorde Sjukvårdspartiet gemensam sak med Socialdemokraterna och beslutade att entlediga kommundirektör Lena Ekh från sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Läs mer om den politiska turbulensen i senaste Haparandabladet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Koalitionen spricker

 1. Opolitiska Framtid Haparanda, som är under bildande, är det enda rätta och riktiga för Haparandas framtid.
  Ett parti som går ”all in” för haparandabornas bästa är vad som behövs.
  Bort med allt maktmissbruk, mygel, svågerpolitik och korruption.
  Haparanda skall inte ha några ”50.000 kronors klubbar” för inbördes beundrare.
  Nu räcker det.
  Haparandaborna är värda betydligt bättre än vad som är fallet idag.
  Valet år 2022 = Framtid Haparanda !

   • Håller med Knapsu, det är mycket som är konstigt i politiken och debatten nu. Se bara på sossarna på riksplanet, dom är inte bara politiskt neutrala dom är numera i färd att genomföra mer borgerligt nyliberala ideer är vad Reinfeldt skulle vågat sig på, om tex arbetsrätt…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN