Markägare får rätt till ersättning

NORRBOTTEN. Markägare som nekas avverkning på grund av artskyddsförordningen har rätt till ersättning från staten. Det slår för första gången mark- och miljödomstolen fast i en dom.

Det var under 2017 som Skogsstyrelsen med hänvisning till artskyddsförordningen beslutade säga nej till en avverkning på drygt 17 hektar i Roslagen. Efter att ha fått sin överklagan avslagen stämde markägaren 2018 staten på intrångsersättning och mark – och miljödomstolen har nu beslutat ge markägaren rätt till en ersättning på 3,3 miljoner kronor. Skogsstyrelsen har ännu inte fattat beslut om eventuell överklagan.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Markägare får rätt till ersättning

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Kärlek över stängd gräns

Den stängda gränsen har haft stor påverkan på mångas liv vid svenskfinska gränsen, och idag startar Haparandabladet en artikelserie för att dokumentera vittnesmål från gränsstängningen. Det första vittnesmålet kommer från Olivia Lilleberg och Hussein Naseri.

Elisabeth Holmgren
Hon uppfann brevlådeshopping

När Coronapandemin var ett faktum kunde Elisabeth Holmgren, själv tillhörandes en riskgrupp, inte längre resa runt och sälja kläder. Då föddes hennes idé om brevlådeshopping.

Här är Pajalas nya ridklubb

Nu finns krafter som arbetar för att starta upp en ridklubb och åter öppna stallet samt ett ridhus. HB kan först av alla avslöja att den nya ridklubben ska heta Pajala Hästkraft.