fbpx

Minskad produktion inom näringslivet i mars

TORNEDALEN: Produktionsvärdeindex för det totala näringslivet minskade med 2,2 procent i mars 2020 jämfört med mars 2019, i kalenderkorrigerade tal. Jämfört med februari 2020 minskade produktionen med 1,8 procent, enligt ny statistik från Statistiska centralbyrån. 

Inom industrisektorn hade motorfordonsindustrin det största negativa bidraget till näringslivets utveckling, branschen minskade med 4,4 procent i fasta priser.

Kemi- och läkemedelsindustrin var den industribransch som hade det största positiva bidraget till näringslivets utveckling. Branschen ökade med 22,9 procent i fasta priser.

Inom tjänstesektorn var hotell- och restaurangverksamhet den tjänstebransch som hade det största negativa bidraget till näringslivets utveckling, branschen minskade med 31,0 procent i fasta priser.

Den tjänstebransch som hade det största positiva bidraget till näringslivets utveckling var fastighetstjänster. Branschen ökade med 4,2 procent i fasta priser.

Inom byggsektorn minskade produktionen med 4,9 procent i mars 2020 jämfört med samma period i fjol, enligt SCB.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF