fbpx

Minskning av kontantuttag

TORNEDALEN: Uttagen av kontanter minskade under andra halvåret 2019, enligt siffror från Bankomat AB. I genomsnitt tog varje norrbottning ut 620 kronor i månaden, en minskning med 11 procent på ett år. Enligt Bankomat minskar andelen kontanta betalningar i snabb takt i Sverige. Norrbotten följer trenden i riket i stort. I länet minskade uttagen av kontanter från 47 miljarder kronor under andra halvåret 2018 till 42 miljarder andra halvåret 2019.
Uttag och insättning per person och månad i Tornedalskommunerna under andra halvåret 2019 ser ut enligt följande. Haparanda, 1.081 kronor, Övertorneå 772 kronor och Pajala 687 kronor.
Statistiken bygger på de samlade uttagen och insättningarna från Bankomats kontantautomater i landet. Beräkningen av genomsnitt per person bygger på SCB:s statistik över hela Sveriges befolkning.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Minskning av kontantuttag

  1. Icke S – affärer känner jag verkligen till!! Handlar både på Coop och Ica, och ibland slår jag på stort och åker till Biltema. Ha en fin vecka!

  2. Kontantuttag finns det har bara ändrats tillvägagångssätt! Läste precis att i större städer i Sverige klär man av ungdomar på kläder klockor mobiler och andra värdesaker! Det är nuförtidens gående uttagsautomater.Dessa uttag görs av vissa ostraffbara individer som undantas av Svensk lag!Skulle vara kul om detta skulle tillämpas i Tornedalen, tror nog att lyset på vindan skulle släckas.

  3. ”icke S” vilket svammel du håller på med. eller är svamlet ”penningtvätt”??????

  4. Ullfi: Affärer är tydligen inte något du känner till.
    Man lär så länge man lever.
    Ha en bra dag! 😊

  5. Vad ska du med Euro till? Använd Master Card…du kan ändå inte resa utomlands, eller?

  6. Pajala har dålig service åt medborgarna inte ens Euro i automaten. Det finns i Haparanda och Övertorneå, men där är det andra som styr.
    Det tar en och en halv vecka att få Euro 💶 till Pajala. Skamligt.

  7. Kontanterna försvinner mer och mer så nu får tiggarna skaffa sig Swish och kortautomater.
    Bästa med Corona är att slippa dessa utanför affärerna.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF