fbpx

Minskning av kontantuttag

TORNEDALEN: Uttagen av kontanter minskade under andra halvåret 2019, enligt siffror från Bankomat AB. I genomsnitt tog varje norrbottning ut 620 kronor i månaden, en minskning med 11 procent på ett år. Enligt Bankomat minskar andelen kontanta betalningar i snabb takt i Sverige. Norrbotten följer trenden i riket i stort. I länet minskade uttagen av kontanter från 47 miljarder kronor under andra halvåret 2018 till 42 miljarder andra halvåret 2019.
Uttag och insättning per person och månad i Tornedalskommunerna under andra halvåret 2019 ser ut enligt följande. Haparanda, 1.081 kronor, Övertorneå 772 kronor och Pajala 687 kronor.
Statistiken bygger på de samlade uttagen och insättningarna från Bankomats kontantautomater i landet. Beräkningen av genomsnitt per person bygger på SCB:s statistik över hela Sveriges befolkning.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Minskning av kontantuttag

 1. Icke S – affärer känner jag verkligen till!! Handlar både på Coop och Ica, och ibland slår jag på stort och åker till Biltema. Ha en fin vecka!

 2. Kontantuttag finns det har bara ändrats tillvägagångssätt! Läste precis att i större städer i Sverige klär man av ungdomar på kläder klockor mobiler och andra värdesaker! Det är nuförtidens gående uttagsautomater.Dessa uttag görs av vissa ostraffbara individer som undantas av Svensk lag!Skulle vara kul om detta skulle tillämpas i Tornedalen, tror nog att lyset på vindan skulle släckas.

 3. ”icke S” vilket svammel du håller på med. eller är svamlet ”penningtvätt”??????

 4. Ullfi: Affärer är tydligen inte något du känner till.
  Man lär så länge man lever.
  Ha en bra dag! 😊

 5. Vad ska du med Euro till? Använd Master Card…du kan ändå inte resa utomlands, eller?

 6. Pajala har dålig service åt medborgarna inte ens Euro i automaten. Det finns i Haparanda och Övertorneå, men där är det andra som styr.
  Det tar en och en halv vecka att få Euro 💶 till Pajala. Skamligt.

 7. Kontanterna försvinner mer och mer så nu får tiggarna skaffa sig Swish och kortautomater.
  Bästa med Corona är att slippa dessa utanför affärerna.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.