fbpx

Oro inför Robinson

Här på Cape East kommer de som producerar Expedition Robinson att bo. Foto: Eva Spiik

– Se hur det gick i Gällivare. Det kom massor av människor utifrån för underhållsjobb i gruvan – och man tvingades stänga ner samhället på grund av smittspridningen.

– Vem tar ansvaret om samma sak händer i lilla Haparanda när massor av människor kommer utifrån för Robinson-inspelningarna. Jag är djupt oroad. Det säger Elisabeth Eero, verksamhetschef vid Haparanda Hälsocentral.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “Oro inför Robinson

  1. Det verkar som Haparandaborna själva är 100 procent smittfria , eftersom man förfasar sig i förväg över folk från andra ställen. Många epedemiologer i Happis

  2. Kommunpolitikerna i Haparanda följer uppenbarligen samma agenda som politikerna nere i fjollträsk. Varför låta en massa folk från fjollträsk bo här i Haparanda på Cape East under ett antal månader då de kan dra med sig smittan från storstaden? Det handlar om säker ett hundratal personer med allt från filmteam och deltagare i Robinson.

  3. Gränsen är ju öppen mot finland och dom baltiska länderna så var finns risken för smitta? Stäng gränsen mot finland så man slipper finnarna som flåsar en i nacken på affärerna.

    • Senast jag köpte lite mat så var det ett äldre par som ”flåsade” mig nacken i kön till kassa. De två pratade klockren svenska, men jag lät varukorgen hindra att damen kom för nära. Gissa om jag fick blickar !

  4. Landshövdingen Björn O. Nilsson har gett dispens och tillstånd till ön. Så kanske han kan ta lite ansvar.

  5. Vem tar ansvaret? frågar Elisabeth E med all rätt. Svaret är nog tyvärr: ingen. Hotellägaren vill ju tjäna så mycket pengar som möjligt och skulle någon myndighet stoppa detta, ja då ställs de inför krav för förlorad inkomst
    LKAB svär sig fria och säger att de har då gjort allt för att inte sprida smittan. Tyvärr handlar allt till sist om pengar. Man tar ingen hänsyn Tycker personligen synd om vårdpersonalen i länet för regiondirektören vägrar att betala extra för deras insatser och nu hotar hon att ställa in deras semestrar.
    De enda som tar ansvar är vårdpersonalen som ser till att så många som möjligt klarar att överleva. Hur kunde det bli så här Sverige?

    • En koll i statistiken så har Haparanda kommun mindre än femton smittade, och noll (0) döda i senaste. Väldigt få nya fall.
      Om man är rädd för filmbolaget och den verksamheten så bör väl Hapda kommun och Region Norrbotten göra upp så att alla Robinsonnnare är testade lämplig tid innan resa till Haparanda, så att man kan skicka hem den smittade.

    • Släpp in de som är testade i god tid innan resan och skicka tillbaka dem som har smittan. Här måste väl filmgänget stå för kostnaderna.

  6. Jag förstår hennes oro. Sverige borde stängas ned omedelbart.
    Förstår också våra grannländer som inte vill vara i kontakt med Sverige och svenskar.

  7. Detta blir en enorm risk för hela bygden och kan i värsta fall få helt katastrofala följder…?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”En enorm trygghet att vi är fem”

Från och med 1 september har Haparanda en ny politisk ledning, ett femmanna lag bestående av (C), (M), (KD), (SD) och (SJVP). Enligt nye kommunalrådet, Janne Lind (C), var de igång och jobbade redan den 30 augusti då de anser

Från Haparanda till Helgeandsholmen

Haparandas ledande socialdemokratiska representant Ida Karkiainen firar i höst tio år som riksdagsledamot. 

Öppet hus på Forslundsgården

På lördagen hölls öppet hus på den anrika Forslundsgården, där gästerna kunde ta del av processen med restaureringen. Besökandets skara bestod bland annat av representanter från länsstyrelser och familj till de gamla ägarna. 

Mäki säljer familjeföretaget efter 100 år

I 100 år har Mäkis lantbruk i Kardis ägts och drivits av samma familj. Mikael Mäki är tredje generationen lantbrukare på gården, men har nu tagit beslutet att gå i pension, och lämnar över handskarna till Irmantas Bockus och hans

Skratt och gråt bakom ett nytt läromedel i meänkieli

Enligt Susanne Redebo och Mervi Erkheikki, som har författat och idag lanserar ett digitalt läromedel på meänkieli, har det saknats ett modernt läromaterial för elever med grundläggande kunskaper i språket och som speglar elevernas vardag. ”Vi har under arbetet skrattat

Nu får 23 människor vila igen

Under söndagen kunde återlämnade kvarlevor begravas på Akamella ödekyrkogård 146 år efter att de grävdes upp och fördes bort. ”Det känns som att det blev en fin stund för dem här som nu får återbördas dit de hör hemma”, säger

Haparandas elever välkomnades tillbaka

På Aspstrandens skola välkomnades nya och gamla elever tillbaka efter sommaren av en sjungande lärarkår och ett hjärtligt tal av rektor Jarko Tuisku. 

En skärgårdsälskande sjöräddare med påbrå

Salmisbon Ida Svanberg är nybliven sjöräddare och en av få kvinnliga sjöräddare som finns inom ideella Svenska sjöräddningssällskapet. ”Det känns bra att känna att man kan bidra, inte minst till att fler vågar sig ut i vår vackra skärgård”, säger

Intresset för Norrbotten som turistmål ökar

Med säsongen i hamn har skärgårdsentreprenören Kim Innala goda förhoppningar för turistnäringen i Haparandas skärgård. Han har märkt en ökning av finländska och internationella turister i år, men menar att semestersäsongen gärna kan förlängas för att locka mer sydeuropeiska gäster.