fbpx

Oro inför Robinson

Här på Cape East kommer de som producerar Expedition Robinson att bo. Foto: Eva Spiik

– Se hur det gick i Gällivare. Det kom massor av människor utifrån för underhållsjobb i gruvan – och man tvingades stänga ner samhället på grund av smittspridningen.

– Vem tar ansvaret om samma sak händer i lilla Haparanda när massor av människor kommer utifrån för Robinson-inspelningarna. Jag är djupt oroad. Det säger Elisabeth Eero, verksamhetschef vid Haparanda Hälsocentral.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “Oro inför Robinson

 1. Det verkar som Haparandaborna själva är 100 procent smittfria , eftersom man förfasar sig i förväg över folk från andra ställen. Många epedemiologer i Happis

 2. Kommunpolitikerna i Haparanda följer uppenbarligen samma agenda som politikerna nere i fjollträsk. Varför låta en massa folk från fjollträsk bo här i Haparanda på Cape East under ett antal månader då de kan dra med sig smittan från storstaden? Det handlar om säker ett hundratal personer med allt från filmteam och deltagare i Robinson.

 3. Gränsen är ju öppen mot finland och dom baltiska länderna så var finns risken för smitta? Stäng gränsen mot finland så man slipper finnarna som flåsar en i nacken på affärerna.

  • Senast jag köpte lite mat så var det ett äldre par som ”flåsade” mig nacken i kön till kassa. De två pratade klockren svenska, men jag lät varukorgen hindra att damen kom för nära. Gissa om jag fick blickar !

 4. Landshövdingen Björn O. Nilsson har gett dispens och tillstånd till ön. Så kanske han kan ta lite ansvar.

 5. Vem tar ansvaret? frågar Elisabeth E med all rätt. Svaret är nog tyvärr: ingen. Hotellägaren vill ju tjäna så mycket pengar som möjligt och skulle någon myndighet stoppa detta, ja då ställs de inför krav för förlorad inkomst
  LKAB svär sig fria och säger att de har då gjort allt för att inte sprida smittan. Tyvärr handlar allt till sist om pengar. Man tar ingen hänsyn Tycker personligen synd om vårdpersonalen i länet för regiondirektören vägrar att betala extra för deras insatser och nu hotar hon att ställa in deras semestrar.
  De enda som tar ansvar är vårdpersonalen som ser till att så många som möjligt klarar att överleva. Hur kunde det bli så här Sverige?

  • En koll i statistiken så har Haparanda kommun mindre än femton smittade, och noll (0) döda i senaste. Väldigt få nya fall.
   Om man är rädd för filmbolaget och den verksamheten så bör väl Hapda kommun och Region Norrbotten göra upp så att alla Robinsonnnare är testade lämplig tid innan resa till Haparanda, så att man kan skicka hem den smittade.

  • Släpp in de som är testade i god tid innan resan och skicka tillbaka dem som har smittan. Här måste väl filmgänget stå för kostnaderna.

 6. Jag förstår hennes oro. Sverige borde stängas ned omedelbart.
  Förstår också våra grannländer som inte vill vara i kontakt med Sverige och svenskar.

 7. Detta blir en enorm risk för hela bygden och kan i värsta fall få helt katastrofala följder…?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF