Oro inför Robinson

Här på Cape East kommer de som producerar Expedition Robinson att bo. Foto: Eva Spiik

– Se hur det gick i Gällivare. Det kom massor av människor utifrån för underhållsjobb i gruvan – och man tvingades stänga ner samhället på grund av smittspridningen.

– Vem tar ansvaret om samma sak händer i lilla Haparanda när massor av människor kommer utifrån för Robinson-inspelningarna. Jag är djupt oroad. Det säger Elisabeth Eero, verksamhetschef vid Haparanda Hälsocentral.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Oro inför Robinson

 1. Det verkar som Haparandaborna själva är 100 procent smittfria , eftersom man förfasar sig i förväg över folk från andra ställen. Många epedemiologer i Happis

 2. Kommunpolitikerna i Haparanda följer uppenbarligen samma agenda som politikerna nere i fjollträsk. Varför låta en massa folk från fjollträsk bo här i Haparanda på Cape East under ett antal månader då de kan dra med sig smittan från storstaden? Det handlar om säker ett hundratal personer med allt från filmteam och deltagare i Robinson.

 3. Gränsen är ju öppen mot finland och dom baltiska länderna så var finns risken för smitta? Stäng gränsen mot finland så man slipper finnarna som flåsar en i nacken på affärerna.

 4. Landshövdingen Björn O. Nilsson har gett dispens och tillstånd till ön. Så kanske han kan ta lite ansvar.

 5. Vem tar ansvaret? frågar Elisabeth E med all rätt. Svaret är nog tyvärr: ingen. Hotellägaren vill ju tjäna så mycket pengar som möjligt och skulle någon myndighet stoppa detta, ja då ställs de inför krav för förlorad inkomst
  LKAB svär sig fria och säger att de har då gjort allt för att inte sprida smittan. Tyvärr handlar allt till sist om pengar. Man tar ingen hänsyn Tycker personligen synd om vårdpersonalen i länet för regiondirektören vägrar att betala extra för deras insatser och nu hotar hon att ställa in deras semestrar.
  De enda som tar ansvar är vårdpersonalen som ser till att så många som möjligt klarar att överleva. Hur kunde det bli så här Sverige?

 6. Jag förstår hennes oro. Sverige borde stängas ned omedelbart.
  Förstår också våra grannländer som inte vill vara i kontakt med Sverige och svenskar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Full fart för skärgårdstrafiken

Inledningen av säsongen pekade på en dyster sommar för den kommersiella skärgårdstrafiken, utifrån många avbokningar i juni. – Men sedan kom det en otippad vändning, säger skepparen och skärgårdsentreprenören Kim Innala.

Hemliga planer på finsk Robinson

TORNEÅ: HB kan idag avslöja att en inspelning av en finsk Expedition Robinson med B-kändisar kan bli verklighet när filmbolaget Mastiff filmar den svenska versionen i Haparanda skärgård.

Seskarösågens start gynnas av pandemin

SESKARÖ: Coronakrisen har stärkt sågverksindustrin i Tornedalen. HB har kollat med två sågverk. Seskarö Sågverk kör igång med ett skift och 15 anställda i augusti och har efterfrågan på allt virke från Seskarö. Jutos Timber i Teurajärvi ökar både produktion och investeringar.

Redo för fotbollspremiär

Nu står alla fotbollsspelare i startblocken för att börja spela matcher efter en extremt lång försäsong med bara träning. HB har träffat en förväntansfullt tränare. – Det smäller till på söndag med hemmamatch mot Öjeby IF (div 5 lag) i Lilla Coop Cup, säger Haparanda FF:s tränare Jouko Liakka.

Hård kritik mot chef på kommunen

I en skrivelse till samtliga politiker i fullmäktige i Haparanda samt till Arbetsmiljöverket framförs allvarlig kritik mot två kommunala chefer. Trots flera anmälningar uppges inget hända.