Råder resenärer att undvika hotelläkare

NORRBOTTEN. Svenska turister är mer benägna att vända sig till hotellreceptionen än till sitt försäkringsbolag om de insjuknar under semesterresan. Det visar en undersökning försäkringsbolaget IF låtit göra.

– Det är inte bra. Generellt bör man undvika att gå till hotellets läkare. Går man istället via sitt försäkringsbolag eller SOS International så vet man att man får en kvalitetssäkrad vård som godkänns av försäkringsbolagen, säger IF:s reseförsäkringsexpert Jenny Rudslätt.
Av de tillfrågade svarar 45 procent att de skulle vända sig till hotellreceptionen. Endast 26 procent skulle kontakta SOS eller sitt försäkringsbolag.
Risken med att som turist söka vård utomlands är att sjukhuset ordinerar fler undersökningar och mer behandling än vad som krävs, något som är särskilt vanligt USA.
– En ”vårdapp” är ett smidigt sätt att få kontakt med en läkare. Alla försäkringsbolag godkänner dock inte intyg från ”appläkare”, det behöver man kolla upp. Men att gå till hotelläkaren, det ska man inte göra, avslutar Jenny Rudslätt.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 65 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

40 år av kultur och beslut

I år är det 40 år sedan Folkets hus-föreningen i Pajala grundades, vilket firades under helgen med allt från filmvisning och teater till café och pubkväll med dansgolv. 

”Gränser utan sjukvård”

John Malmström i Muodoslompolo ramlade på en isfläck och bröt lårbenshalsen. Han fick sitta i skuffen till sin bil och vänta i fyra timmar på svensk ambulans. Det trots att det fanns ambulanser och sjukvård i finska Muonio på tio

Populärt att plugga på landets enda skomakarutbildning

Skomakarutbildningen i Hedenäset, som är en del av Utbildning Nords utbud, är så pass populär att det nu är kö för att börja utbildningen. HB gjorde ett besök på Nordisk reparationsskomakare, Sveriges enda skomakarutbildning. 

Unga nöjda med EU-beslut

EU har beslutat att inte höja åldersgränsen för tillstånd att köra A-traktor från 15 till 16 år.