fbpx

Sex av tio positiva till Nato

Sex av tio i den svenska väljarkåren är positiva till ett medlemskap i Nato.

Detta enligt SCB:s sista Partisympatiundersökning inför höstens val.

Resultatet visar att de väljare som sympatiserar med Liberalerna, Moderaterna och Kristdemokraterna är mer positivt inställda till Nato än övriga partisympatisörer.

– I väljarkåren generellt är 62,5 procent ganska eller mycket positivt inställda till ett medlemskap i Nato medan 22,5 procent är ganska eller mycket negativa. Det vanligaste svaret bland väljarna är ganska positivt inställd med 39,9 procent, säger Mikaela Järnbert, statistiker på SCB i ett pressmeddelande.

Sammanlagt 60 procent av väljarna som sympatiserar med Socialdemokraterna är mycket eller ganska positiva till ett svenskt medlemskap i Nato.

Mest negativt inställda till ett medlemskap är Vänsterpartiets sympatisörer, 57,5 procent är ganska eller mycket negativa till ett medlemskap i Nato.

Män är mer positiva till medlemsskap i Nato än kvinnor, 68,4 procent mot 56,7 procent.

Nästan 15 procent av väljarkåren uppger att de inte vet eller att de inte vill svara på frågan om ett medlemskap.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Sex av tio positiva till Nato

 1. krigsivrarna på den extrema högernationella sidan med sd i spetsen har gjort bort sig totalt med misstrondeförklaringen mot vår justitieminister. som har gjort ett bra arbete och det är därför som extremhögern tycker det inte är bra. när man har följt debatterna i riksdagen så är det johansson som har svarat sd vilken razi politik dom företräder. men de tycker inte sd om utan därav denna missförtroende. och lillemannen och kristi brud följde med direkt. och nu försöker dom med alla medel skylla det på (s), visst är det skrattretande. tänk er moderatledaren som statsminister med åkesson vice statsminister. och kristi brud som kyrkominister. tablå!!!! då kommer även gruvarbetarna i malmfälten och känna av vilka arbetarfientliga som styr landet. LKAB vill dom ska privatiseras som alla skolor och sjukvården, de är fakta.

  • Nån j-vla ordning i ett parti måste det vara, sade partiledaren CH Hermansson. K-et har sedan dess ändrat form flera gånger tills den till sist försvann helt från kommunisternas partibeteckning. Hemvändande Kirunasvenskar från stormakten Sovjet bär en del av skulden till trixandet, deras upplevelser från K paradiset var allt annat än ljuvlig, flera hade fått tillbringa sin tid som stenhuggare i Sibirien. Vårt fria demokratiska styrelseskick måste vi värna om till varje pris.

 2. Jag är illa tvungen att anta Nato ansökan pga det som pågår i Europa.
  Våran demokratiska frihet måste försvaras.
  Missilramper med färdigladdade långdistansrobotar laddade med kärnvapen som riktas mot oss blir följden, men det får vi ta.
  Att överge neutraliteten blir kostsamt och kommer att tära på vårt välstånd.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN