fbpx

Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

"Skogsbrukarna i Sverige gör stora insatser för biologisk mångfald, inte minst alla 300.000 småskogsbrukarna. Det nämns över huvud taget inte i programmen", säger Sven-Erik Bucht.

Förre landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) går till storms mot SVT:s ”Slaget om skogen” i Vetenskapens Värld. ”Jag har aldrig någonsin tidigare sett ett så osakligt och partiskt program i public service”, säger han. HB har också intervjuat SVT:s ansvarige utgivare.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

 1. Miljötalibanerna avser att krossa ekonomin. Ska bli intressant att se när den närande handen tas bort. Social oro kommer krossa talibanernas envetna idiotier tids nog. Vänta in nästa ekonomiska kris i samband med direkt destruktiva kommandoekonomiska fasoner slår tillbaka med full kraft 🙂

 2. spännande att få följa, undrar hur det blir med €u,s nya direktiv ang skogsavverkning, vill svenska regeringen blint följa direktivet eller kommer regering och myndigheter att motverka €u direktivet…MP vill säkert blint följa förslaget…i Dessa tider när CO2 anses som en fara så är ju allt möjligt…

 3. Intressanta perspektiv i inlägget artikeln. Dels sakfrågan, dels att kritisera media. Några reflektioner:
  -Är det skillnad på om SD eller en fd S-minister kritiserar media, när är det en attack mot ”fria medier”?
  -Vad var det i TV-programmet som var fel?
  -Bör ministrar och generaldirektörer (eller kanske en fd generaldirektör enligt nyheterna) vara med och besluta om hur skogen ska skötas-eller misskötas- när man själv är skogsägare?
  -Varför inte tala mer om att skogsindustrin står för mest koldioxidutsläpp istället för att jaga flyg och biltrafik (men där gömmer man sig bakom att skogen-ej skogsindustrin- binder koldioxid)?

 4. Jag har tidigare frågat på den här sidan om blädningsaverkningens ekonomi men då var det någon som blev aggressiv. Jag frågar än en gång ,finns det någon ekonomi i blädningsavverkningen.

 5. Jättebra analys av Sven-Erik Bucht!
  Synd bara att när han blev varm i kläderna och kunde gjort mer nytta så slutade han vilket blev ett stort tapp för Socialdemokraterna.
  Sedan kanske dagens kalavverkningar är fel sätt att bruka skogen men att den måste brukas i vårt land är det ingen tvekan om.
  Hoppas att mp fortsätter sitt tokiga korståg mot både miljö och landsbygd och att folk vaknar till så att de åker ur Riksdagen,herregud vilka verklighetsfrånvända politiker.
  Hoppas Sven-Erik fortsätter göra intervjuer och skriver artiklar kring djur och natur. Vi behöver klartänkta kloka människor som han.
  Tack Sven-Erik!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.