fbpx

Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

"Skogsbrukarna i Sverige gör stora insatser för biologisk mångfald, inte minst alla 300.000 småskogsbrukarna. Det nämns över huvud taget inte i programmen", säger Sven-Erik Bucht.

Förre landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) går till storms mot SVT:s ”Slaget om skogen” i Vetenskapens Värld. ”Jag har aldrig någonsin tidigare sett ett så osakligt och partiskt program i public service”, säger han. HB har också intervjuat SVT:s ansvarige utgivare.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

 1. Miljötalibanerna avser att krossa ekonomin. Ska bli intressant att se när den närande handen tas bort. Social oro kommer krossa talibanernas envetna idiotier tids nog. Vänta in nästa ekonomiska kris i samband med direkt destruktiva kommandoekonomiska fasoner slår tillbaka med full kraft 🙂

 2. spännande att få följa, undrar hur det blir med €u,s nya direktiv ang skogsavverkning, vill svenska regeringen blint följa direktivet eller kommer regering och myndigheter att motverka €u direktivet…MP vill säkert blint följa förslaget…i Dessa tider när CO2 anses som en fara så är ju allt möjligt…

 3. Intressanta perspektiv i inlägget artikeln. Dels sakfrågan, dels att kritisera media. Några reflektioner:
  -Är det skillnad på om SD eller en fd S-minister kritiserar media, när är det en attack mot ”fria medier”?
  -Vad var det i TV-programmet som var fel?
  -Bör ministrar och generaldirektörer (eller kanske en fd generaldirektör enligt nyheterna) vara med och besluta om hur skogen ska skötas-eller misskötas- när man själv är skogsägare?
  -Varför inte tala mer om att skogsindustrin står för mest koldioxidutsläpp istället för att jaga flyg och biltrafik (men där gömmer man sig bakom att skogen-ej skogsindustrin- binder koldioxid)?

 4. Jag har tidigare frågat på den här sidan om blädningsaverkningens ekonomi men då var det någon som blev aggressiv. Jag frågar än en gång ,finns det någon ekonomi i blädningsavverkningen.

 5. Jättebra analys av Sven-Erik Bucht!
  Synd bara att när han blev varm i kläderna och kunde gjort mer nytta så slutade han vilket blev ett stort tapp för Socialdemokraterna.
  Sedan kanske dagens kalavverkningar är fel sätt att bruka skogen men att den måste brukas i vårt land är det ingen tvekan om.
  Hoppas att mp fortsätter sitt tokiga korståg mot både miljö och landsbygd och att folk vaknar till så att de åker ur Riksdagen,herregud vilka verklighetsfrånvända politiker.
  Hoppas Sven-Erik fortsätter göra intervjuer och skriver artiklar kring djur och natur. Vi behöver klartänkta kloka människor som han.
  Tack Sven-Erik!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.