fbpx

Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

"Skogsbrukarna i Sverige gör stora insatser för biologisk mångfald, inte minst alla 300.000 småskogsbrukarna. Det nämns över huvud taget inte i programmen", säger Sven-Erik Bucht.

Förre landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) går till storms mot SVT:s ”Slaget om skogen” i Vetenskapens Värld. ”Jag har aldrig någonsin tidigare sett ett så osakligt och partiskt program i public service”, säger han. HB har också intervjuat SVT:s ansvarige utgivare.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

 1. Miljötalibanerna avser att krossa ekonomin. Ska bli intressant att se när den närande handen tas bort. Social oro kommer krossa talibanernas envetna idiotier tids nog. Vänta in nästa ekonomiska kris i samband med direkt destruktiva kommandoekonomiska fasoner slår tillbaka med full kraft 🙂

 2. spännande att få följa, undrar hur det blir med €u,s nya direktiv ang skogsavverkning, vill svenska regeringen blint följa direktivet eller kommer regering och myndigheter att motverka €u direktivet…MP vill säkert blint följa förslaget…i Dessa tider när CO2 anses som en fara så är ju allt möjligt…

 3. Intressanta perspektiv i inlägget artikeln. Dels sakfrågan, dels att kritisera media. Några reflektioner:
  -Är det skillnad på om SD eller en fd S-minister kritiserar media, när är det en attack mot ”fria medier”?
  -Vad var det i TV-programmet som var fel?
  -Bör ministrar och generaldirektörer (eller kanske en fd generaldirektör enligt nyheterna) vara med och besluta om hur skogen ska skötas-eller misskötas- när man själv är skogsägare?
  -Varför inte tala mer om att skogsindustrin står för mest koldioxidutsläpp istället för att jaga flyg och biltrafik (men där gömmer man sig bakom att skogen-ej skogsindustrin- binder koldioxid)?

 4. Jag har tidigare frågat på den här sidan om blädningsaverkningens ekonomi men då var det någon som blev aggressiv. Jag frågar än en gång ,finns det någon ekonomi i blädningsavverkningen.

 5. Jättebra analys av Sven-Erik Bucht!
  Synd bara att när han blev varm i kläderna och kunde gjort mer nytta så slutade han vilket blev ett stort tapp för Socialdemokraterna.
  Sedan kanske dagens kalavverkningar är fel sätt att bruka skogen men att den måste brukas i vårt land är det ingen tvekan om.
  Hoppas att mp fortsätter sitt tokiga korståg mot både miljö och landsbygd och att folk vaknar till så att de åker ur Riksdagen,herregud vilka verklighetsfrånvända politiker.
  Hoppas Sven-Erik fortsätter göra intervjuer och skriver artiklar kring djur och natur. Vi behöver klartänkta kloka människor som han.
  Tack Sven-Erik!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.