fbpx

Tunnlarna får färg – och budskap

Konstarten graffiti anses i några läger inte rumsren, men har under det senaste decenniet kommit fram ur skuggorna. Foto: Lasse Stenman

I onsdags tog ett gäng graffitimålare över vägtunnlarna invid järnvägsstationen. Under ledning av aktionskonstnären Anders Sunna fick betongen kulörer.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Tunnlarna får färg – och budskap

  1. Med sådan eminent komstnärsuttryck som inte bättre förstås att visas annat än på de minst synliga av platser är en nedvärdering av konstnären och hans verk. I länet tycks Anders Sunnas verk vara föremål för osynliggörandet, inga synliga platser i media eller ute i offentligheten visar Anders Sunnas eminenta kompetens som konstnär. Det visar också hur konstnärskap som medel är underskattat i norrbottniska kulturen.

    • Fina färger och fint budskap om hela bygdens utveckling. Lyfter upp lika värde, utveckling från den du är ska gälla. Vi har olika erfarenheter och kunskaper i kultur och historia, språket är en del av egenskaperna där svenska språket är vår modersmål.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Får inte bära munskydd

Anställda på Samhall får inte bära munskydd, vilket har blivit ett arbetsmiljöproblem för många som känner oro för coronasmitta.

Smittoläget i Tornedalen

Det är svårt att jämföra smittspridningen i Sverige och Finland eftersom länderna rapporterar på olika sätt. Haparandabladet har därför räknat om siffrorna så att det går att jämföra smittoläget på båda sidorna av gränsen. Det visar sig att läget är

Sexåriga Ellinor fick covid-19

Det var ingen vanlig magsjuka som Ellinor, sex år, åkt på – vilket läkarna först trodde. Efter två negativa coronatester visade det tredje att hon hade drabbats av covid-19. 

Polisrazzia hos Haparandafiskare

15 gränspoliser från Skåne till Kiruna stormade  in i lokalen där 21 anställda hos yrkesfiskaren Thomas Innala höll på att bereda löjrom. De anställdas bilar blockerades och dörrarna vaktades. Incidenten var den senaste inslaget i en konflikt som nu pågått i 20 år.

Hur mår laxen i älven?

Dödligheten bland stigande lax i Torneälven har väckt oro i både Finland och Sverige sedan sommaren 2014, då fler döda laxar än normalt påträffades i vattenområdet. Förra veckan observerades flera sjuka laxar i älven, bland annat några som HB  fotade vid cementkajen i Haparanda.

Kliver ut ur skuggorna

I samband med lanseringen av Klas Barons tredje roman Hämnden gror (Kultur på gränsen), ger sig männen bakom aliaset till känna.