fbpx

Tunnlarna får färg – och budskap

Konstarten graffiti anses i några läger inte rumsren, men har under det senaste decenniet kommit fram ur skuggorna. Foto: Lasse Stenman

I onsdags tog ett gäng graffitimålare över vägtunnlarna invid järnvägsstationen. Under ledning av aktionskonstnären Anders Sunna fick betongen kulörer.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Tunnlarna får färg – och budskap

  1. Med sådan eminent komstnärsuttryck som inte bättre förstås att visas annat än på de minst synliga av platser är en nedvärdering av konstnären och hans verk. I länet tycks Anders Sunnas verk vara föremål för osynliggörandet, inga synliga platser i media eller ute i offentligheten visar Anders Sunnas eminenta kompetens som konstnär. Det visar också hur konstnärskap som medel är underskattat i norrbottniska kulturen.

    • Fina färger och fint budskap om hela bygdens utveckling. Lyfter upp lika värde, utveckling från den du är ska gälla. Vi har olika erfarenheter och kunskaper i kultur och historia, språket är en del av egenskaperna där svenska språket är vår modersmål.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

Förre landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) går till storms mot SVT:s ”Slaget om skogen” i Vetenskapens Värld. ”Jag har aldrig någonsin tidigare sett ett så osakligt och partiskt program i public service”, säger han. HB har också intervjuat SVT:s ansvarige utgivare som försvarar programmet.

Konsten som var för våldsam för kommunen

På Heart of Laplands Instagramkonto poserar den samiska konstnä­ren Anders Sunna på ett foto med en kalash­nikov. Kontot har också publicerat andra konst­verk med våldsinslag. En av Tornedalskommunerna har reagerat starkt och nu är konsten avpublicerad.

Kaunis om utsläpp i älven

Miljöchefen på Kaunis Iron, Emma Grönberg, uppger att gruvan inte påverkar miljöstatusen i älven, och att skumbildning förekommer både uppströms och nedströms Kaunis Irons verksamhet.

Stora löjfångster vid premiären

Löjfiskepremiären i söndags gav stora fångster av löja som innehöll gott om rom.
– Inget talar för att löjan är hotad, säger Ingvar Lerdin, Seskarö, ordförande i Norrbottens Kustfiskeförbund.