fbpx

Tunnlarna får färg – och budskap

Konstarten graffiti anses i några läger inte rumsren, men har under det senaste decenniet kommit fram ur skuggorna. Foto: Lasse Stenman

I onsdags tog ett gäng graffitimålare över vägtunnlarna invid järnvägsstationen. Under ledning av aktionskonstnären Anders Sunna fick betongen kulörer.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Tunnlarna får färg – och budskap

  1. Med sådan eminent komstnärsuttryck som inte bättre förstås att visas annat än på de minst synliga av platser är en nedvärdering av konstnären och hans verk. I länet tycks Anders Sunnas verk vara föremål för osynliggörandet, inga synliga platser i media eller ute i offentligheten visar Anders Sunnas eminenta kompetens som konstnär. Det visar också hur konstnärskap som medel är underskattat i norrbottniska kulturen.

    • Fina färger och fint budskap om hela bygdens utveckling. Lyfter upp lika värde, utveckling från den du är ska gälla. Vi har olika erfarenheter och kunskaper i kultur och historia, språket är en del av egenskaperna där svenska språket är vår modersmål.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF