fbpx

Turkiets parlament godkände Finlands Natoansökan

Ett helt enigt parlament i Turiket röstade i torsdags kväll för att godkänna Finlands ansökan till Nato.

Det innebär att alla 30 Natomedlemmar nu har ratificerat Finlands medlemsskap.

Nu återstår bara formaliteter innan processen är över och Finland är medlem i alliansen.

På sociala medier tackade finska presidenten Sauli Niinistö alla Natoländer för förtroendet och stödet. Han skrev vidare: ”Finland är nu redo att gå med i Nato. Vi ser fram emot att välkomna Sverige som medlem så snart som möjligt”.

Även Finlands statsminister, Sanna Marin, tackade på sociala medier för stödet under processen. ”Finland står även framöver vid Sveriges sida och stöder dess medlemskapsansökan”.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Turkiets parlament godkände Finlands Natoansökan

  1. Tack Finland! Svenska SD borgare säger att Sverige har det högsta bränsle priset i världen? Vi vet att vi har samma priser vid gränsen!! SD kör med rena lögner för medborgarna. Det vann valet i Sverige med en lögn att kunna sänka bränslepriset med ca 10 kr/liter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.