fbpx

Var sparsam med vatten

Spara regnvatten från stuprör i en tunna och använd det för att vattna blommor och pallkragar. Det går åt mycket vatten när det är varmt ute. Då är det viktigt att vara sparsam för att vattenverket ska hinna med att producera vatten, så att det räcker till alla, uppmanar Haparanda stad på sin hemsida.

”Vatten är vårt viktigaste livsmedel, vi är beroende av rent vatten idag och i framtiden. Klimatförändring, torka, översvämningar och miljöpåverkan hotar tillgången på vatten och gör det svårare att rena det vatten som finns i våra vattendrag”, skriver Haparanda stad.

Tips för att spara vatten utöver att spara regnvatten är, placera krukor med känsliga växter på skuggiga platser under soliga dagar, och vattna inte, den återhämtar sig efter långvarig torka.

Samt utöver trädgårdsförbrukningen. Ta korta duschar istället för långa. Stäng av vattnet i duschen när du tvålar in dig, duscha istället för att bada i badkaret, stäng av vattnet när du borstar tänderna, kör fulla disk- och tvättmaskiner, ställ en fylld vattenflaska eller tillbringare i kylen så slipper du låta kranen rinna för att vattnet ska bli kallt samt laga droppande kranar och läckande toalettstolar.

 

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Var sparsam med vatten

 1. Bra information fast lite sent nu när värmeböljan redan passerat och vi är på väg mot kallare tider.

 2. Basala hygienrutiner.
  Tvätta händerna i minst 20 sekunder!!
  VATTEN och tvål.
  Ofta.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN