fbpx

Visir på – vid besök på äldreboenden

Elisabeth Hjelm, verksamhetschef vid Hälso- och sjukvård uppger att besökare får låna visir, som ska vara på under hela besöket. Foto: Eva Spiik

I går, den 1 oktober, hävdes besöksförbudet inom äldreomsorgen. En rad säkerhetsåtgärder gäller för att inte få in smitta. Bland annat får besökare låna visir.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Visir på – vid besök på äldreboenden

 1. Ni lägger ansvaret på oss personalen. Altså vi måste bedömma om anhöriga är smittade. Bara sprita händerna.inget visir tvång ,bara ringa och komma.

 2. Anhöriga får komma när dom vill nu. Vi måste fråga om dom är symptomfria,och om dom vill ha visir. Vill dom inte ha visir ,är det bara att låta anhöriga komma in. Helt galet.

 3. Covid-staket består av antikroppar, T-celler och andra covid-avstötande celler.
  Pajalas 39 konstaterade fall under 5 mån. gav bra covid-staket, 0 nya under senaste sex veckor.
  Kolari 5+X=21 kommande konstaterade fall under 5 mån. ger bra covid-staket om fem månader.
  Befolkning Pajala 6000, Kolari 4000. Stäng inte Kolari, detta förlänger bara eländet.

 4. jo i finland ska de vara munskydds krav även i restauranger när man ska äta en lite blodig biff med en apertitvodka som tillbehör. allt låter ju trevligt och kanske romantiskt. men ska biffen eller hur ska biffen ätas? genom sugrör eller med vad?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.