fbpx

Annie Lööf tackar för sig

Centerpartiets partiledare, Annie Lööf, kommer att avgå.

Under torsdagens eftermiddag meddelade Lööf att hon efter elva år som partiledare har beslutat sig för att lämna uppdraget.

Bakomliggande orsaker till beslutet är bland annat det dåliga valresultatet samt det hat och hot som har riktats mot henne under senare tid.

Enligt det slutliga valresultatet fick (C) 6,44 procent av rösterna i riksdagsvalet, att jämföras med valet 2018 då (C) fick 8,61 procent.

Annie Lööf uppgav under en pressträff att hon kommer att sitta kvar som partiordförande tills en efterträdare har valts, vilket kommer att göras på en extrainsatt partistämma om några månader.

Första vice ordförande för Centern, Linda Modig från Övertorneå, säger till P4 Norrbotten att hon inte kommer att ställa sig till förfogande som ny partiledare om hon får frågan.

Timmarna innan Anne Lööf gick ut med att hon kommer att avgå uppgav Haparandas kommunalråd, Sven Tornberg (C) till Haparandabladet att han har fortsatt förtroende för henne och att han inte tillhör skaran som ropar efter hennes avgång.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Annie Lööf tackar för sig

 1. Bra skrivet av ”Nickname” speciellt om Övertorneå Centern och kommunalrådet. Äntligen har vi haft och har ett k-råd som ser till hela kommunens bästa och inte bara till centralorten, som t.ex. S och övriga partier.

 2. Annie Lööf måste nog har haft en tanke vurpa när hon förlita sig på asfalt folket och ignorera landsbygden och då blir resultatet det som hon har blivit tvungen och göra

 3. så sant ”nickname” hon körde på med nej till SD oavsett sakfrågor som hon inte kom med några överhuvudtaget dessutom började de flesta partier komma med ”SD politik” lagom innan valen tur bara ca 1/3 svenskar är så lättlurade när det gäller valfläsket

  vad som kommer till kommunpolitik så spelar egentligen parti ingen roll utan lokalkännedom hoppas dom invalda i kommun hittar en gemensam sak o gör nånting i kommunen bättre fixa allt åt alla vet vi ju inte går hur man än försöker

 4. till f.d k-rådet tornberg. varför är de för er liberala politik så viktigt att kommunens kostnader bara ökar pga privata aktörer när kommunen i egen regi sköter de till samma kostnad. svaret är er ideologi. som är de som är bra för oss skattebetalare till en lägre kostnad de är inte bra för privata intressen. ni högern framför valfriheten. Tror du äldre kan eller vill välja mellan kommunal eller privat företag. all denna är bara en liberal politik som låtsas att valfrihet som inte i verkligheten finns inom verksamheten. Centerns liberala politik är undergången för landsbygden.

 5. Annie Lööf var så inställd på Sd så att hon glömde prata om vad hon vill. Hon pratade bara om vad Sd vill. Om det har någonting att göra med att Sd ökade och C minskade har jag ingen aning om. Man kan som politiker inte bara prata om vad andra är MOT, utan man måste prata om vad man själv är FÖR. Grattis i alla fall till C i Övertorneå som ökade. Kommunalrådet har, trots förutsättningarna för en liten kommun, gjort ett bra jobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen. 

Startar ungdomsförbund

SSU, Socialdemokraternas ungdomsförbund, har väckts till liv i Haparanda efter årtionden av frånvaro.
– Jag får chansen att påverka politiken och göra ungdomars röster hörda, säger Anna Ollinen, 17 år.

Särkilax Maria skapad av ett enda stycke

Det var bara ett år sedan som det definitiva beslutet togs att uppföra en staty vid Särkilax kyrka norr om centralorten Övertorneå. Nu är statyn som döpts till Särkilax Maria uppförd och i lördags invigdes den.