fbpx

Annie Lööf tackar för sig

Centerpartiets partiledare, Annie Lööf, kommer att avgå.

Under torsdagens eftermiddag meddelade Lööf att hon efter elva år som partiledare har beslutat sig för att lämna uppdraget.

Bakomliggande orsaker till beslutet är bland annat det dåliga valresultatet samt det hat och hot som har riktats mot henne under senare tid.

Enligt det slutliga valresultatet fick (C) 6,44 procent av rösterna i riksdagsvalet, att jämföras med valet 2018 då (C) fick 8,61 procent.

Annie Lööf uppgav under en pressträff att hon kommer att sitta kvar som partiordförande tills en efterträdare har valts, vilket kommer att göras på en extrainsatt partistämma om några månader.

Första vice ordförande för Centern, Linda Modig från Övertorneå, säger till P4 Norrbotten att hon inte kommer att ställa sig till förfogande som ny partiledare om hon får frågan.

Timmarna innan Anne Lööf gick ut med att hon kommer att avgå uppgav Haparandas kommunalråd, Sven Tornberg (C) till Haparandabladet att han har fortsatt förtroende för henne och att han inte tillhör skaran som ropar efter hennes avgång.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Annie Lööf tackar för sig

 1. Bra skrivet av ”Nickname” speciellt om Övertorneå Centern och kommunalrådet. Äntligen har vi haft och har ett k-råd som ser till hela kommunens bästa och inte bara till centralorten, som t.ex. S och övriga partier.

 2. Annie Lööf måste nog har haft en tanke vurpa när hon förlita sig på asfalt folket och ignorera landsbygden och då blir resultatet det som hon har blivit tvungen och göra

 3. så sant ”nickname” hon körde på med nej till SD oavsett sakfrågor som hon inte kom med några överhuvudtaget dessutom började de flesta partier komma med ”SD politik” lagom innan valen tur bara ca 1/3 svenskar är så lättlurade när det gäller valfläsket

  vad som kommer till kommunpolitik så spelar egentligen parti ingen roll utan lokalkännedom hoppas dom invalda i kommun hittar en gemensam sak o gör nånting i kommunen bättre fixa allt åt alla vet vi ju inte går hur man än försöker

 4. till f.d k-rådet tornberg. varför är de för er liberala politik så viktigt att kommunens kostnader bara ökar pga privata aktörer när kommunen i egen regi sköter de till samma kostnad. svaret är er ideologi. som är de som är bra för oss skattebetalare till en lägre kostnad de är inte bra för privata intressen. ni högern framför valfriheten. Tror du äldre kan eller vill välja mellan kommunal eller privat företag. all denna är bara en liberal politik som låtsas att valfrihet som inte i verkligheten finns inom verksamheten. Centerns liberala politik är undergången för landsbygden.

 5. Annie Lööf var så inställd på Sd så att hon glömde prata om vad hon vill. Hon pratade bara om vad Sd vill. Om det har någonting att göra med att Sd ökade och C minskade har jag ingen aning om. Man kan som politiker inte bara prata om vad andra är MOT, utan man måste prata om vad man själv är FÖR. Grattis i alla fall till C i Övertorneå som ökade. Kommunalrådet har, trots förutsättningarna för en liten kommun, gjort ett bra jobb.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.