fbpx

Replik: Centern tar till brösttoner

Replik till ”Den bistra sanningen är svårsmält för en del sjukvårdspartister” i Haparandabladet 17 november 2020:

Inte oväntat tar Centern till brösttoner angående vår insändare. Det kan göra ont när sanningen kommer fram. Vi ska bara påpeka några saker. För det första, motsatsen till att sitta i majoritet är att sitta i opposition. Något som Centern inte verkar veta utifrån deras replik. När man sitter i opposition och vill föra fram sin politik så kan man till exempel lägga ett eget budgetförslag där man pekar ut vilka områden man som parti tycker är viktiga. I Sjukvårdspartiets fall så är det de mjuka frågorna, de unga och de äldre i kommunen. Har Centerpartiet missat att Sjukvårdspartiet lämnat den styrande alliansen?

Vi finner det mycket märkligt att Centern skriver ”Vid kommunstyrelsens AU-möte (personalutskott) den 23/3 beslutades att inte förlänga tidsbegränsat förordnande för skolchefen” och sedan går Tomas Mörtberg ut och påtalar att man inte tagit beslut eftersom det ligger på kommundirektörens delegation. Vad är sanningen?

När Centern skriver om buns och soc budgethöjningar så glömmer ni bort att skriva att kommunstyrelsen fick 3,1 miljoner extra mot föregående år. Eller kändes det obehagligt att skriva att ni satsar mest på de hårda frågorna i eran budget?

Till mormor, om du läser vår insändare igen så ser du att det står att vi vill ge den största eloge till all personal i skolan. På intet sätt försöker vi ta heder och ära från de berörda!

Tomas Vedestig och Magnus Pettersson Sjukvårdspartiet i Övertorneå

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Replik: Centern tar till brösttoner

 1. Åke, Vedestig och Pettersson verkar inte bry sig om varken personal eller föräldrar då de tar tidigare skolchefens parti. Herregud! Har ni suttit under en sten i skogen?! Hur har ni kunnat missa den massiva kritiken? Eller viftar ni bort allt som ”gnäll”? Men fortsätt gärna, så lär ni inte ha så många mandat nästa år. Politiker som inte lyssnar på folket… Aj, aj, aj!

  • Verkar vara som så att om en chef tar tag i problemen som finns i verksamheterna så börjar häxjakten direkt med en massa skitsnack. Typiskt på offentliga arbetsplatser. Sett det många gånger i Övertorneå och man skyr inga medel för att skydda sig själv och sin egna bekväma arbetsplats. Bra att någon vågar säga ifrån när man beter sig så illa som dom gjort. Det räcker nu.

 2. Tyvärr Åke Fagervall så håller du dig inte till sanningen nu heller. Bidraget till friskolan försökte ju du och LH stoppa genom att ge felaktiga uppgifter till domstolen. Som tur är finnas det ärliga människor, i detta fall Maarit Enbuske. Hon gav rätta uppgifter till kammarrätten och friskolan fick sina pengar. Allt finns att läsa i kammarrättens dom

 3. Värst vad sjukvårdspartiet reagerar på att inte skolchefen fick förlängt förordnande. Har ni varit helt blinda och döva.

 4. Sjvp-partiet har brutit samarbetet i både Happis och Ötå med högerpartiet Centern! Varför avsätter ni inte deras s.k. allians, bör finnas andra majoriteter? Centern säger sig vara landsbygdspartiet, men deras politik är privatiseringar och marknadslösningar, vilket är förödande för landsbygden. Det enda det är ute efter är ökade bidrag till bönderna, som de kallar för avdrag eller ersättningar??

 5. Ja! Herr Centerpartiet
  För att rädda en konflikt i partiet så avsatte ni skolchefen på helt personliga och felaktiga grunder. Förre ordförande fick inte sin vilja igenom när det gäller bidrag till friskolor. Som tur kom den nya rektorn och skolchefen överens om det rätta,men taggen satt kvar i herr RG som påverkade TMså länge att han till slut gick emot sitt eget förstånd . Allt för att få sitta kvar på posten. Sanningen hinner ikapp tids nog. Vem som sen tog beslutet har ingen betydelse. Det är bara att gratulera Pajala för en stark resurs till skolan..

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning.