fbpx

Döpte om kommunala verksamheter på Google

Någon eller några ändrade namn och andra uppgifter för ett antal kommunala verksamheter som finns i Haparanda på plattformen Google Maps.
Upptäckten kom till kommunens kännedom under måndagskvällen. Uppgifterna för ett antal kommunala verksamheter hade ändrats och döpts om på plattformen Google Maps. Haparanda stad ser väldigt allvarligt på händelsen och en polisanmälan är gjord. Bland de verksamheter som drabbats finns vad man känner till skolor och fritidsanläggningar.
Bland de skolor som döps om fanns bland annat Gränsskolan och Aspstrandens skola, den sistnämnda hade namngivits som negerskolan ab.
– Det är polisanmält, det är en markering utåt att det verkligen inte är okej att göra så här, säger Rolf Sannebjörk, IT-chef, Haparanda stad.

För att ändra ett företagsnamn eller ett verksamhetsnamn som finns sökbart på Google maps behöver man inte vara något tekniskt snille. På sidan finns det en länk som heter föreslå ändring, vem som helst kan klicka på länken och skriva in ett namn, som sedan blir godkänt av Google som inte verkar ha något filter på vad som är acceptabelt eller ej.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Döpte om kommunala verksamheter på Google

  1. Vilket brott gör den som, exempelvis, kallar Aspstrandens skola för Negerskolan AB sig skyldig till?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.