fbpx

Döpte om kommunala verksamheter på Google

Någon eller några ändrade namn och andra uppgifter för ett antal kommunala verksamheter som finns i Haparanda på plattformen Google Maps.
Upptäckten kom till kommunens kännedom under måndagskvällen. Uppgifterna för ett antal kommunala verksamheter hade ändrats och döpts om på plattformen Google Maps. Haparanda stad ser väldigt allvarligt på händelsen och en polisanmälan är gjord. Bland de verksamheter som drabbats finns vad man känner till skolor och fritidsanläggningar.
Bland de skolor som döps om fanns bland annat Gränsskolan och Aspstrandens skola, den sistnämnda hade namngivits som negerskolan ab.
– Det är polisanmält, det är en markering utåt att det verkligen inte är okej att göra så här, säger Rolf Sannebjörk, IT-chef, Haparanda stad.

För att ändra ett företagsnamn eller ett verksamhetsnamn som finns sökbart på Google maps behöver man inte vara något tekniskt snille. På sidan finns det en länk som heter föreslå ändring, vem som helst kan klicka på länken och skriva in ett namn, som sedan blir godkänt av Google som inte verkar ha något filter på vad som är acceptabelt eller ej.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Döpte om kommunala verksamheter på Google

  1. Vilket brott gör den som, exempelvis, kallar Aspstrandens skola för Negerskolan AB sig skyldig till?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.